• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.12.2015

13:05

PEKING SE DAVI U SMOGU, SA TV SAVETUJU: Ostanite pozitivni, ne idite napolje i pijte više čaja!

Vesti

PEKING SE DAVI U SMOGU, SA TV SAVETUJU: Ostanite pozitivni, ne idite napolje i pijte više čaja!

Podeli vest

Nacionalna kineska televizija (CCTV) apelovala je na građane Pekinga da ostanu pozitivni i piju više čaja dok se kineska prestonica bori sa najvećim stepenom zagadjenja.



- Smejte se i ostanite pozitivni, valjda će sutra biti manje smoga - poručila je CCTV u tekstu pod nazivom "Saveti za preživljavanje smoga", u trenutku kada je u kineskoj prestonici već drugi dan, na snazi crveni alarm uzbune od zagađenja.

Nacionalni kineski emiter poručio je stanovnicima zagađenog Pekinga da, dok je crveni alarm na snazi, ne izlaze napolje bez preke potrebe, piju više čaja, redovno duvaju nos i čiste kožu nakon svakog izlaska napolje.

PEKING SE GUŠI OD SMOGA! Vlada apeluje na građane da ne izlaze iz kuća!

(FOTO) CRVENI ALARMU U PEKINGU! Zagađenje na klritičnom nivou, zatvorene škole!

Poslednjih dana kineske vlasti upozoravaju građane da redovno ispiraju usta, izbegavaju nošenje kontaktnih sočiva i nose zimske jakne, kako bi se zaštitili od zagađenja. 

Današnji stepen zagađenja u Pekingu deset puta je veći od najvišeg dozvoljenog stepena koji je propisala Svetska zdravstvena organizacija

Zvanična kineska novinska agencija Sinhua izveštava da su kineske vlasti angažovane u zatvaranju firmi koje i dalje ignorišu trodnevnu zabranu emitovanja zagađenja koja je proglašena u ponedeljak. 

- Neke fabrike zagađivači za obradu kamena i proizvodnju garderobe nastavile su sa radom u utorak, uprkos zabrani kineskih vlasti - navodi Sinhua.

Dva miliona vozila sklonjeno je sa ulica Pekinga u ponedeljak, u pokušaju da se obuzda oblak smoga. Međutim, saobraćajci su u utorak uveče uhvatili 3.690 nesavesnih vozača koji su vozili uprkos zabrani.

- Naplatili su mi kaznu od 100 juana (10 evra) zbog toga što sam izvezao auto napolje. Nisam znao za zabranu, saznao sam tek kada su me saobraćajci zaustavili - izjavio je jedan od vozača agenciji Sinhua.

Današnji stepen zagađenja u Pekingu deset puta je veći od najvišeg dozvoljenog stepena koji je propisala Svetska zdravstvena organizacija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija