• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

11.12.2015

08:58

OTKRIVENO ZAŠTO AMERI NE SMEJU DA UDARE NA DŽIHADISTE! Boje se drevnog islamskog proročanstva!

Vesti

OTKRIVENO ZAŠTO AMERI NE SMEJU DA UDARE NA DŽIHADISTE! Boje se drevnog islamskog proročanstva!

Podeli vest

Prema proceni uticajnog američkog lista New York Times, Vašington odustaje od kopnene operacije jer ne želi da pomogne džihadistima da se ispune drevna islamska proročanstva o poslednjoj bici uoči kraja sveta

U suštini, kada su Sjedinjene Države prvi put izvršile invaziju na Irak, jedan od najoduševljenijih pristalica ove akcije bio je čovek koji je osnovao terorističku ćeliju, koja je prerasla u Islamsku državu, Abu Musab az-Zarkavi. piše New York Times. 

On je uzbuđeno nazvao američku operaciju 2003. godine, "blagoslovenom intervencijom". Njegova reakcija - neki je ignorišu, drugi je doživljavaju kao retoriku - ukazuje na jednu od osnovnih motivacionih ideja terorističke grupe koja trenutno drži pod kontrolom znatne delove teritorija Iraka i Sirije: Islamska država svoju ideologiju zasniva na proročkim tekstovima, navodeći da će islam izaći kao pobednik iz apokaliptične bitke posle dolaska zapadnih trupa u ovaj region".

(VIDEO) SIRIJSKA KLOPKA ZA PUTINA: Otkriven plan Amerike i Turske za rasparčavanje Bliskog istoka!

Apokaliptičnu religioznu ideologiju džihadista u februaru ove godine detaljno je opisao kanadski novinar Grem Vud.

Prema njegovim rečima, ona se delimično zasniva na sunitskim izvorima i primetna je svuda u propagandi ID. Između ostalog, postoji verovanje da će biti samo 12 kalifa, a da je Abu Bakr al-Bagdadi osmi po redu; da će se vojska "Rima" susreti sa armijama islama u severnoj Siriji; i da će se finalna bitka između islama i Dadžale (antihrist u islamskoj tradiciji) odigrati u Jerusalimu, nakon određenog perioda posle islamskog osvajanja. Pri čemu Islamska država ogroman značaj pridaje sirijskom gradu Dabik, u okolini Alepa (ime ovog grada nosi i njihov propagandni časopis). Jer, upravo će ovde, po rečima proroka, vojska "Rima" postaviti svoj tabor.

printscreen

- Mi smo ovde, mi zakopavamo prvog američkog krstaša u Dabiku, i s nestrpljenjem iščekujemo dolazak ostalih vaših armija - izgovorio je u video-klipu maskirani dželat, pokazujući odsečenu glavu Pitera Kesiga, koga su džihadisti držali više od godinu dana.

Neki izvori u ID govore da "Rim" može predstavljati armiju nevernika - i tom imenu savršeno odgovaraju Amerikanci. Posle bitke kod Dabika kalifat će se proširiti i osvojiti Istanbul, a zatim i celu planetu.

Postavlja se pitanje: da li je poslednja bitka kod Dabika preduslov za širenje uticaja džihadista po celom svetu?

SULUDA DŽIHADISTIČKA PRAVILA: Ovo su 10 najbizarnijih stvari u uređenju Islamske države!

Bivši izraelski ministar spoljnih poslova, a sada potpredsednik Međunarodnog mirovnog centra u Toledu, Šlomo Ben-Ami, smatra da nije. Kako primećuje, posle "novembarskog masakra u Parizu pojavio se opšti konsenzus da se Islamska država može poraziti samo kopnenom invazijom na teritoriju te „države", međutim to je iluzija". Čak i da se Zapad i njegovi lokalni saveznici (Kurdi, sirijska opozicija, Jordan i druge sunitske arapske zemlje) dogovore o tome ko će obezbediti glavni deo kopnenih trupa, ID je već promenila strategiju.

AMERIKANCI POKREĆU NOVI RAT NA BLISKOM ISTOKU?! SAD i njeni saveznici šalju 100.000 vojnika u Irak!

Sada je to globalna organizacija, koja prenosi svoj brend lokalnim grupama, sposobnim da izazovu haos u zapadnim prestonicama. U takvom slučaju, postaje jasna argumentacija protivnika kopnene operacije u Vašingtonu. Oni kažu da će invazija omogućiti džihadistima ne samo da najave ispunjenje proročanstva, već će izazvati priliv dobrovoljaca u njihove redove istog momenta kada oni to zatraže.

Američki predsednik Barak Obama, u nedeljnom obraćanju naciji, još jednom je potvrdio svoju poziciju o nedopustivosti da se borba protiv Islamske države shvata kao međureligijski sukob.

Reuters

- Ne smemo dozvoliti da se ova borba nazove ratom između Amerike i islama - izjavio je šef Bele kuće. 

- To upravo žele ID i slične grupe. Moramo odbaciti sve religijske testove pri odlučivanju koga ćemo pustiti u našu zemlju, a koga ne. Moramo odbaciti sve predloge da se prema američkim muslimanima posebno odnosimo. Ako krenemo tim putem - mi ćemo izgubiti. Takva podela, takva izdaja naših vrednosti ide na ruku grupama kao što je ID.

Obama se zalaže za obuku i opremanje desetina hiljada Iračana i Sirijaca koji bi se borili na terenu protiv džihadista, "lišavajući time tu grupaciju bezbednog utočišta".

ALARMANTNO, ZAPAD U STRAHU: Spavači ISIS spremni za napade, mogu da udare bilo kad bilo gde!

Ovaj koncept podržava i bivši načelnik bliskoistočnog odeljenja Minstarstva spoljnih poslova Francuske, profesor pariskog Instituta za političke studije, Žan-Pjer Filju.

- Već sam više puta rekao: zbog tih proročanstava, kopnena operacija će biti najgori scenario, i svojevrsno upadanje u zamku - naglašava stručnjak. 

Kako bismo uništili „duhovnu hranu" džihadista, neophodno je obesmisliti proročanstvo, za šta je potreban vojni poraz ID, ali samo lokalnim snagama, na primer, snagama sunitskih Arapa.

Public

Međutim, do danas SAD i njihovi partneri nisu uspeli da pronađu saveznike među sunitskim Arapima.

U oktobru je Obamina administracija priznala da program za obuku lokalnih trupa, vredan 500 miliona dolara, nije dao rezultata. To je prvo. Drugo. Religijska svest je veoma konzervativna.

Čak i u samim Sjedinjenim Državama bilo je "proroka" koji su predskazivali tačan datum smaka sveta, a kada se predviđanje nije obistinilo - oni su menjali predskazanja, i to gotovo da nije uticalo na broj njihovih sledbenika. I treće. Dok SAD „odlažu" ispunjenje proročanstva o apokaliptičkoj bici uoči kraja sveta, ID razrađuje strategiju svojih daljih akcija.

(VIDEO) DŽIHADISTI PONOVO SEJU STRAH: Dolazimo po vas, krv će teći Parizom, Njujorkom i Moskvom!

U najnovijem broju džihadističkog časopisa Dabiq najavljene su dve varijante.

U prvoj se govori o tome da Zapad - ako ne želi da reaguje - onda će ID imati pravo da nastavi svoje širenje. Druga podrazumeva uvlačenje Sjedinjenih Država u rat uz pomoć izvršavanja smrtonosnih napada na američkoj teritoriji.

(VIDEO) TRAMP IMA REŠENJE ZA DŽIHADISTE: Pobijte im porodice, to će ih zaboleti!

Ovako ili onako, nedavni teroristički napad u San Bernardinu u Kaliforniji ukazuje na neopravdanost izjava američkih stručnjaka za bezbednost, koji su tvrdili da u SAD ne postoji "islamističko podzemlje". Kao da se posle nekog vremena među džihadistima neće pojaviti nekakav interpretator, koji će u proročanstvima "pronaći" nagoveštaj da bi kraj sveta trebao početi na dalekom kontinentu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kuki

pre 8 godina

Sta je bilo sise,prvo hocete pa necete,zvace bulja gace..!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Биће уништени потпуно - тек када се два најмоћнија о томе буду договорили на - превлаци....пре тога, нема шансе... Не...(Нострадамус...) Пре тога "пашће златни Рим и Папство а копиле његово смакнуто ће бити"..! "Либијске лађе ће се искрцавати у Европи а Италија ће бити заузета као и Рим" ( опет Нострадамус! ) Тек после овог апокалиптичног предвиђања ширења Исламске државе у Европи, следи коначно удружење свих Божијих Снага ради уништења Сотонистичке Војске - а договор ће бити на "Превлаци"...(?)

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija