• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

11.12.2015

23:17

PUKOVNIK GADAFI JE ŽIV?! Englezi tvrde da su mu agenti MI6 dali novi identitet!

Vesti

PUKOVNIK GADAFI JE ŽIV?! Englezi tvrde da su mu agenti MI6 dali novi identitet!

Podeli vest

Prema zvaničnim informacijama, bivši vođa Libije ubijen je u oktobru dok je bežao iz svog rodnog grada. Međutim, ima i onih koji sumnjaju u ovu tvrdnju

Britanska tajna obeveštajna služba MI6 napravila je tajni plan kako da pukovnik Moamer Gadafipobegne u drugu afričku državu koja nije bila podvrgnuta međunarodnom planu, preneo je ove informacije pre nekoliko godina britanski “Dejli Telegraf”.

ksplozivni plan napravljen je na najvišim nivoima vlade Velike Britanije dok se diskutovalo o tome kako da se ukloni diktator tokom libijskog sukoba. Endru Mičel, tadašnji međunardoni sekretar za razvoj, poslat je da napravi tajne kontakte sa kontroverznim režimom u Ekvatorijalnoj Gvineji.

Plan nikada nije izvršen jer je Gadafi ubijen u oktobru 2011, iako je oduvek bilo spekulacija da se to desilo dok je napuštao zemlju.

Detalji Gadafijeve izlazne strategije objavljeni su u knjizi “Dejli i Sandej Telegrafa”, na osnovu razgovora sa ključnim ličnostima vlade i otkrila je do sad nepoznata saznanja o ključnim detaljima koalicije.

(VIDEO) PREBIJEN PA OTET GADAFIJEV SIN: Teroristi iz pokreta Amal kidnapovali ga u Bejrutu!

Kada su NATO snage bombardovale Libiiju neposredno nakon Arapskog proleća, britanski zvaničnici su raspravljali o opcijama za libijskog lidera. Prebacivanje državnika, kao što je bio cilj za Gadafija, događalo se i ranije u prošlosti.

Za libijskog vođu, izabrana je Ekvatorijalna Gvineja, “bogata naftom, ali zastrašujuće korumpirana”.

Mnogi i dalje veruju da je Moamer Gadafi živ, a izvori i navodi iz Britanije koji navode da je MI6 trebao da prebaci libijskog lidera u drugu afričku zemlju, i dalje su tema širom sveta. Te tvrdnjepotkrepljuju fotografijama na kojima, navodno, nije Gadafi već njegov dvojnik.

Gadafi je ubijen od strane pobunjenika dok je pokušavao da ode iz svog rodnog grada Sirta, a verovalo se da je išao ka granici Nigera u trenutku njegovom smrti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sale

pre 8 godina

Moguce da su ga fini Englezi hteli sacuvati u svojim rukama kako bi njime ucenjivali Sarkozija, Berluskonija i mnoge druge ali je upravo lociran i likvidiran od specijalnih snaga koje je poslao Sarkozi kao najzainteresovaniji da ucutka Gadafija.

alegzandro

pre 8 godina

I 2pac je ziv,videli ga u canj doso na letovanje.

Djole

pre 8 godina

I ja ga video,pije kapućino "iz gajbe"sa Elvisom!

Dr za rock and roll

pre 8 godina

Jedan od njih dvoje je ziv. Sad pravi ili dubler to samo on zna.

rudy56

pre 8 godina

Sve mogu da poverujem sta radi svetska bannda, jer na osnovu novih dokaza put Hitlera iz opkoljenog Berlina preko crvenog krsta i Ka/crkve je njegov put vodio: U Spaniju kao neutralna zemlja pod Frankom, sleteo u Corneas prebacen do manastir Samos gde je dobio novo ime i dokumenta sa svojim najvecim generalima, luka Vigo sa podmornicom do Canarska Ostrva a odatle prebacen podmornicom u Argentinu. U Argentini je proveo ostatak zivote pod drugim imenom. Smatram da o Gadafiju se nece pricati sve dok njegovi pomagaci ne budu napustili ovu planetu. Isto kao sa Hitlerom. Istorija se ponavlja.

zoran

pre 8 godina

to je vredjanje inteigencije ko jos da u to poveruje.. ?? ?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17