• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: intermagazin

12.12.2015

19:24

(VIDEO) OVIM SE BRANI NEBO RUSIJE: Putinova vojska dobija S-500, a onda i S-1000!

Vesti

(VIDEO) OVIM SE BRANI NEBO RUSIJE: Putinova vojska dobija S-500, a onda i S-1000!

Podeli vest

Prvi u neku ruku, eksperimentalni zenitni raketni sistemi S-500 stići će u Oružane snage Rusije u najskorije vreme, rekao je Igor Korotčenko

Moskovski vojni ekspert je objasnio: „Pri samom kraju su državna testiranja S-500 i njegova probna primena”.

Prema Korotčenkovim rečima, uvođenje u upotrebu S-500 „biće nova potvrda da je ruska armija jedna od najboljih u svetu”.

„Bezbednost Rusije sada je garantovana za nekoliko narednih decenija” – naglasio je.

Dosad se pretpostavljalo da će ruska armija početi da dobija S-500 tek u proleće 2017-te godine.

Dakle: Počeće da ih koristi najmanje godinu dana ranije.

S-500 je univerzalni raketni sistem zemlja-vazduh nove generacije koji je u stanju da obara ne samo „balističke ciljeve”, nego i avione, helikoptere i krstareće rakete.

Ruski sistem PVO i protivraketne odbrane ima tri nivoa:

Mali – do 30-40 kilometara, a obezbeđuju ga raketni sistemi „Pancir-S1”, „Buk” i „Morfej”.

Srednji – od 40-200 kilometara (S-300, uključujući S-300V4 i „Vitez”).

Visoki  preko 200 kilometara obezbećivaće raketni sistemi S-400 i S-500.

Tvrdi se da su sposobni da presreću i stratešku i izviđačku avijaciju protivnika, da odbijaju raketne udare, čak i hipersoničkih raketa. Moskva planira da u bližoj budućnosti proizvede i S-1000.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) NOVO RUSKO ORUŽJE: Raketni sistem „Barguzin“ nosi zastrašujuće projektile!

(VIDEO) PUTIN ODRŽAO REČ: Iran dobio raketni sistem S-300!

(FOTO/VIDEO) AMERI OTKRILI RUSKU VOJNU TAJNU: Putin testirao rakete koje obaraju satelite!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pekson

pre 8 godina

Ljudi nemojte vise da im pkazujete sve to, pocece od srcke da umiru. Mora da shvatite da oni nemogu to da podnesu da nisu najbolji na svetu.

zeljko petrovic

pre 8 godina

Ne,ali stvarno Vladimire Vladimirovicu Putine zaista nije posteno sa vase strane da ovako "ubijete" u pojam Nato savez. Za S-500 su oni vec znali,ali odkuda sad S-1000.Pa,oni (Nato) mucenici ne mogu da vas stignu za narednih 30 godina. E,sad poznajuci vas tj. doktrinu mojih bacuski da oni nikada ne otkrivaju poslednju generaciju naoruzanja vec pred-predposlednju,jadni natovci mogu samo da mastaju sta ste sve u medjuvremenu napravili.Pozdrav sa sve bacuske tj. RF!!!

Jimmy le santo

pre 8 godina

Jos se bavite ruskom mitologijom rusija ima brojnu armiju koja ima hrpu zahrdzalog gvozdja i to gomile. Toliko su oni zaostali za amerikom i britanijom da je to smijesno jedino sto rusiju spasava su nukllearke i takvi ko vi.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Kažu, da su Guske spasile Rim..? A NATO će možda Magarci... kao: Jimmy Le Santo - mortale...!!

dusan

pre 8 godina

Tako je Jimmy,nemaju Rusi nista (sve stara gvozdjurija),Ameri i Nato su najbolji na svetu.Da te stare gvozdjurijije nije bilo ,ti bi Jimmy sada govorio drugim jezikom.

XXL

pre 8 godina

Kad može kod Kuste u dvorište davaj jedan komplet da instaliram u stanu na balkonu.

ero s onoga svijeta

pre 8 godina

Ko je dobio II svetski rat? Nesporna činjenica, Rusi sa svojim htabrim, toplim i poštenim slovenskim srcem i moćnim kaćušama. Ne bi se Rusi tako sada naoružali da NATO: Ameri i njihovi sateliti nisu "Zinuli" na Rusiju. Lepo im je poručio Putin na vojnoj paradi: "Svaki pokušaj oružanog napada na Rusiju če biti neuspela avantura, poput Napoleona i Hitlera". Rusi, pošten i miroljubiv pravoslavni narod. Ameri, Englezi, Nemci i neki drugi evropski narodi, osvedočeni fašisti. NATO fašistička koalicija. Rusija nikad jača, politički, vojno, ekonomski, moralno. Ne mogu im fašisti ništa. Ne samo da imaju to što prikazuju, već ko zna šta sve imaju. Ja sam miroljubiv čovek i poručujem Fašističkoj koaliciji da se kloni Rusije, jer u suprotnom to će biti njihov kraj, a početak novog svetskog poretka, zanovanog na Božijim principima koje je zapad pljunuo i bacio pod noge.

Petrit

pre 8 godina

Slede ubrzo s- 3000 pa s-5000 i pocetkom 2030 svecano s-10000

Americano44

pre 7 godina

zasto se nigde ne pominje americki raketni sistem gloster G 808,2 KORAKA ispred od sistema s400 i 500,rusi namaju odgovor za ovo cudo,ipak je amerika br 1 na svetu......

haha

pre 6 godina

kooji gloster to su bili avioni a 135 i s 500 su jedina dva anti balisticka sistema sa termonuclearnom glavom a135 je u silosima oko moskve

Izbori 2024

Vesti

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Milojević pred Lučane: Osvojili smo titulu, ali nema opuštanja
Crvena zvezda

Milojević pred Lučane: Osvojili smo titulu, ali nema opuštanja

Fudbaleri Crvene zvezde sutra (18.30, Arena 1 premijum) gostuju u Lučanima ekipi Mladosti u meču četvrtog kola Superlige Srbije, a trener novog-starog šampiona države Vladan Milojević kaže da se njegov tim neće opustiti, uprkos činjenici da je prošlog četvrtka overio sedmu uzastopnu titulu.

07.05.2024

17:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija