• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik.rs

13.12.2015

15:04

BIVŠI AGENT CIA: NAJVEĆI ERDOGANOV KOŠMAR je da Kurdi dobiju državu, Turska zato i ruši Asada!

Vesti

BIVŠI AGENT CIA: NAJVEĆI ERDOGANOV KOŠMAR je da Kurdi dobiju državu, Turska zato i ruši Asada!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ne ratuje u Siriji protiv Islamske države, on ratuje protiv sirijske vlade zbog problema sa Kurdima, izjavio je bivši zvaničnik CIA i izvršni direktor Saveta za nacionalni interes Filip Džiraldi

- Ukoliko Kurdi formiraju svoju državu, oni će uzeti 30 odsto teritorije Turske - rekao je Džiraldi i ocenio da je to "Erdoganov košmar".

On je istakao da je obaranje ruskog bombardera u Siriji bio čin provokacije koji su orkestrirali turski visoki zvaničnici.

ERDOGAN PRETNJA ZA CEO SVET: Razotkrivena dvostruka igra turskog predsednika!

- Međutim, Erdogan nije mogao da predvidi da ga NATO neće braniti i da će Rusija preduzeti odlučne uzvratne mere. Sada pokušava da krene korak unazad. On govori da bi voleo da se incident nikada nije dogodio. Ali, on se dogodio se upravo zato što je Erdogan to želeo - navodi Džiraldi.

Bivši zvaničnik CIA se osvrnuo na činjenicu da SAD žmure kada Ankara u Siriji sledi svoje interese, uključujući podršku teroristima.

(VIDEO) SIRIJSKA KLOPKA ZA PUTINA: Otkriven plan Amerike i Turske za rasparčavanje Bliskog istoka!

- Kada je reč o Turskoj, tu postoji dilema za Vašington. Politika SAD u Siriji je nemoguća bez Turske. Americi je potrebna baza u Turskoj kako bi sprovodila vazdušne udare u Siriji - naglasio je Džiraldi.

On je ukazao da i pored toga Vašington ništa nije uradio kako bi se situacija poboljšala, a da je, za razliku od SAD, ruski predsednik Vladimir Putin „delovao primereno".

- On je siguran da je ključ za rešavanje konflikta podrška stabilnim vladama regiona - Siriji i Iraku - kazao je Džiraldi.

Bivši zvaničnik CIA je dodao i da su sve optužbe o Erdoganovoj porodici i trgovanju naftom sa ISIS a naročito one koje se tiču njegovog sina Bilala, tačne.

NOVI OKRŠAJ RUSA I TURAKA! Razarač "Smetlivi" morao da puca da bi izbegao sudar sa turskim brodom!

- Optužbe su tačne. Nema tu tajni. Svi su videli kamione i novac kojim je plaćana nafta. Inače, Turska je isto radila i sa Iranom dok je bio pod sankcijama. Kupovala je iransku naftu. Sve operacije je kontrolisao Erdoganov sin - zaključio je Džiraldi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
XXL

pre 8 godina

Na kanalu tv Rossija 24 dali su još jednu zanimljivu činjenicu zašto Erdogan NE voli Asada, a to je da rodonačelnik savremene Turske Ataturk pripada istom narodu (ne mogu da se setim trenutno imena koga rekoše ga) kao i Asad i da oni nisu turci. Zatim je sledila detaljna analiza kako je Ataturk napravio sekularnu državu od Turske dok bi Erdogan da joj povrati slavu osmanlijskog carstva.

Aleksandar

pre 8 godina

XXL-u, narod se zove ALAVITI, stari autohtoni narod, turci si OKUPATORI teritorija kao što su madžari i belci u SAD-u okupatori indijanskih teritorija.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ајмо онда и "Дејтон" за Турке и Курде, а поштено је: .. ПОЛА-ПОЛА...?

SasaV

pre 8 godina

Turska je svesrdno pomagala i raspirivala rat u BiH,pomogla otcepljenje KiM i sad je doslo vreme da se to plati.Sve se vraca kao bumerang,erdoganovo osmanlijsko carstvo je samo pusti san a Kurdistan sve izvesnija nova drzava.

bubasvaba

pre 8 godina

E moj erdogane slepcu kod ociju i gde ti sad ta clanarina za NATO i koliko te to kosta i sta za to dobijas ????? vidis da se ameri kad im se pokazu zubi cute i statiraju jer zvace bulja gace .Sad ti vidi koliko ce to kostati tvoj narod i samog tebe zarad interesa koga????.Umesto da prosiris drzavu rasturice ti je na sitne delove .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija