• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2015

21:29

DIPLOMATASKI SKANDAL: Kim uvredio Peking, otkazao koncert u Kini zbog švalerke!

Vesti

DIPLOMATASKI SKANDAL: Kim uvredio Peking, otkazao koncert u Kini zbog švalerke!

Podeli vest

Vođa Severne Koreje otkazao turneju "Moranbong benda" u Kini sat pre prvog nastupa jer su na internetu kružile glasine da je u vezi sa starom ljubavnicom Hjon Song Vol, pevačicom te grupe

Lider Severne Koreje Kim Džong Un otkazao je turneju "Moranbong benda" u Kini kako bi sakrio da je, uprkos tome što je oženjen, u vezi sa nekadašnjom ljubavnicom, pevačicom te pop grupe Hjon Song Vol.

Kim je poludeo kad je saznao da po društvenim mrežama u Kini ljudi masovno komentarišu da se on vratio nekadašnjoj ljubavi, pa je sat vremena pre početka koncerta naredio muzičarkama da se vrate u Pjongjang.

Kinezi neće zaboraviti

Grupa "Moranbong", koja ima 21 člana, trebalo je da održi tri koncerta zaredom od subote do ponedeljka u Nacionalnom teatru za umetnost u Pekingu. Svirke su bile dogovorene u sklopu kulturne razmene i prijateljske saradnje između dve države.

Kanadskom svešteniku doživotna robija

Kanadski sveštenik Korejske prezbiterijanske crkve svetlosti iz Toronta Hjeon Su Lim osuđen je juče u Severnoj Koreji na doživotnu kaznu zatvora pod optužbom da je počinio zločine protiv države. Lim je uhapšen u februaru kad je doputovao u Pjongjang iz Kine. Na teret mu se stavlja da je pokušao da iskoristi veru kako bi uništio severnokorejski režim i narušio dostojanstvo vrhovnog vođstva. On je priznao zločine.

Prvi koncert bio je rezervisan za diplomate, kineske zvaničnike i biznismene, međutim, otkazan je samo sat vremena pre nastupa.

SEVERNA KOREJA PRETI AMERICI: Ako nam uvedete nove sankcije, snosićete NEZAMISLIVE POSLEDICE!

Kineski organizatori turneje kratko su saopštili da se nastupi neće održati zbog problema u komunikaciji sa Severnokorejcima. Međutim, pravi razlog je potpuno drugačiji. Izvori iz Seula, bliski režimu u Pjongjangu, navode da je svirku otkazao lično Kim Džong Un, i to zbog spekulacija da je opet u vezi s pevačicom Hjon Song Vol.

- Kad je pročitao da Kinezi na društvenim mrežama pišu da jedva čekaju da na sceni vide Kimovu švalerku, potpuno se razbesneo. To je za njega velika uvreda i ismevanje, pa je odlučio da se koncerti ne održe. Članovima benda je hitno naloženo da se vrate u Pjongjang i oni su se u roku od dva sata ukrcali u avion - rekao je taj izvor.

Profesor korejskih studija Robert Kolins kaže da otkazivanje turneje može da poremeti odnose Kine i Severne Koreje.

KIM PRETI SVETU: Severna Koreja ima nuklearne bombe, postali smo moćna sila!

- Ako Kim ne može da održi stabilne odnose s Kinom, jednom od retkih država koje priznaju njegovu vlast, kakve su onda šanse da bude u miru sa ostatkom sveta? Čelnici kineske komunističke partije neće zaboraviti ovaj incident i on može da bude prepreka u brojnim budućim projektima - rekao je Kolins.

Glasine o ubistvu

Inače, Kim, koji je od 2009. oženjen bivšom pevačicom Ri Sol Džu, sa Hjonovom je bio u tajnoj vezi od 2012, kad je i oformio grupu "Moranbong bend". Pošto se ona nije pojavljivala u javnosti tokom cele 2013, spekulisalo se da ju je Kim ubio. Međutim, ponovo je viđena 2014, pa se ispostavilo da su te glasine lažne.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nn

pre 8 godina

Zar u Severnoj Koreji postoje drustvene mreze....???

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija