• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.12.2015

14:52

AMERI SU ŽEŠĆI AMATERI! Tajna misija SAD u Libiji otkrivena slučajno na Fejsbuku!

Vesti

AMERI SU ŽEŠĆI AMATERI! Tajna misija SAD u Libiji otkrivena slučajno na Fejsbuku!

Podeli vest

Tajna misija američkih komandosa u Libiji otkrivena je slučajno nakon što su na Fejsbuk strani vazduhoplovnih strana SAD objavljene slike pripadnika specijalnih jedinica, objavio je danas britanski list Gardijan




Libijsko vojno vazduhoplovstvo je saopštilo da je u libijsku vazdušnu bazu Vatija u ponedeljak stiglo 20 američkih vojnika, ali i da su oni uskoro otišli nakon što su to od njih zatražili lokalni komandanti pošto nisu imali dozvolu da borave u bazi.

Izvori iz Pentagona su za američke medije potvrdili da je jedinica specijalnih snaga misije poslate u Libiju ove nedelje, ali nije poznato da li su vojnici dosad napustili tu zemlju.

facebook



U objavi na Fejsbuku kojom je otkriveno prisustvo američkih vojnika u Libiji piše da se 20 vojnika iskrcalo "pod punom ratnom spremom, sa pancirnim prslucima i modernim oružjem".

Na fotografijama se vide Amerikanci, od kojih trojica imaju automatske puške obešene o rame, kako poziraju na suncu sa trojicom libijskih vojnika.

Druge fotografije prikazuju kako se američki vojnici ukrcavaju u plavo-beli putnički avion i voze žuti bagi za vožnju po pustinji.

facebook



Zbog blizine vojne baze Vatija gradu Sabrata, libijskoj bazi džihadista Islamske države, pojavile su se spekulacije da bi SAD mogle da pokrenu udare na tu terorističku grupu.

Ovo je prvi put da su američke vspecijalne snage poslate u Libiju od jula prošle godine, kad su komandosi pronašli i uhvatili Ahmeda Abu Katalu, kojem se trenutno sudi u NJujorku za ubistvo američkog ambasadora Krisa Stivensa 2012. godine.
 

AMERIKANCI SHVATILI STRAŠNU ISTINU: Ratna flota SAD nema čime da presretne i obori rusku raketu "Kalibar"!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
UFOLOG

pre 8 godina

EEE kad bise tako lako odkrivale tajne operacije. Priča za malu decu. A pošto se sad deca rađaju sa malom maturom ne verujem da bi ni oni poverovali u to.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija