• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2015

13:00

GRIPOZNI PAPA PREDSTAVIO BOŽIĆNI "KATALOG VRLINA": Kardinali, ne budite licemeri i ne tračarite!

Vesti

GRIPOZNI PAPA PREDSTAVIO BOŽIĆNI "KATALOG VRLINA": Kardinali, ne budite licemeri i ne tračarite!

Podeli vest

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja zatražio je danas od vatikanskih zvaničnika da pokažu poniznost i trezvenost dok je predstavljao božićni "katalog vrlina" koje bi njegovi saradnici trebalo da slede nakon što ih je u ovo vreme prošle godine iskritikovao zbog niza "grehova" koje su počinili

 



Papa Franja se u božićnom obraćanju svojim saradnicima koji upravljaju Svetom stolicom, našalio da bi, nakon prošlogodišnje dijagnoze o "15 bolesti od kojih pati Kurija" sada treblo da prepiše "antibiotke" za njihovo lečenje.

Simbolično on je to i uradio predstavljajući listu vrlina koje bi njegovi saradnici trebalo da slede u svom radu kao što su iskrenost, trezvenost, poštovanje i poniznost.

Papa Franja se obratio okupljenim kardinalima i biskupima sedeći, jer, kako im je rekao, već nekoliko dana ima grip i ne oseća se jakim.

Kurija je administrativni aparat Svete stolice. Ona predstavlja skup centralnih nadleštava koji pomažu papi u vršenju njegove službe.

Tanjug/AP



Papa Franja je optužio pojedine članove Rimske kurije da žude za vlašću po svaku cenu, licemerno žive dvostruke živote i zaboravljaju da treba da budu radosni božji ljudi. 

Tom prilikom on je pobrojao 15 grehova Rimske kurije za koje se, kako je rekao, nada da će biti izlečeni u Novoj godini.

Papa Franja je tada govorio o tračarenju koje može da ugrozi reputaciju kardinala i biskupa i o onima koji pate od patologije moći koja ih tera da teže vlasti po svaku cenu, čak iako to znači klevetanje i diskreditovanje drugih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Хиљадугодишњи грехови - биће излечени сами од себе, дочеком Нове Године..? Е, Папо. Папо...нема тог "Антибиотика" за - "крваве" руке...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17