• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraph

23.12.2015

13:45

BRITANSKI TELEGRAF TVRDI: CIA nema pojma! Potpuno omanuli u proceni snage Rusije!

Vesti

BRITANSKI TELEGRAF TVRDI: CIA nema pojma! Potpuno omanuli u proceni snage Rusije!

Podeli vest

Nije se potvrdila prognoza o sudbini Rusije koju je 2000. po narudžbini CIA napravila veća grupa eksperata, objavio je britanski The Telegraph

Britanski list je podsetio da su ti eksperti pre deceniju i po, na veliku radost Lenglija, Bele kuće, Stejt departmenta i Pentagona, predviđali da će Rusija teško podneti gubitak statusa velike sile i da će koristiti svoje rezerve prirodnog gasa da bi taj status povratila.  

KUKAJU ZBOG PUTINA
CIA se žali da ne raspolaže "informativnim mogućnostima u okruženju Vladimira Putina"

Drugi deo istog predviđanja je bio: Rusija će do 2015-te postati slaba država kojoj će za uticanje na međunarodnu politiku ostati samo pravo veta u Savetu bezbednosti UN (?!)

Ta prognoza ne samo da se nije opravdala, već je Rusija, naglašava Telegraf, svoj uticaj proširila od Grčke do Sirije, uspela je i da povrati Krim, a još uspeva da osujećuje ambiciozne planove Zapada.

I ta prognoza iz 2000. omanula je na još nekim tačkama. Primera radi, predviđala je ujedinjenje Severne i Južne Koreje i fomiranje države Palestine.

U oktobru je Kongres SAD započeo neformalnu istragu povodom grešaka američke "obaveštajne zajednice" vezanih za uključivanje Rusije u rat u Siriji i rat u Donbasu.

CIA je na tapetu i zbog omanjivanja povodom Kine i ostrva Spratli.

"Obaveštajna zajednica" se, odmah po pokretanju istrage, požalila da ne raspolaže "informativnim mogućnostima u okruženju Vladimira Putina".

DŽEFRI SAKS: CIA mora da prekine da ruši i destabilizuje vlade širom sveta!

(VIDEO) ONI DRMAJU PLANETU: Ovo su 10 najopasnijih tajnih službi sveta!

SOROŠEVI MEDIJSKI PIPCI NA BALKANU: Bivši agent CIA otkrio kako funkcioniše propagandna mašinerija!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 8 godina

CIA nije omanula, ona samo vrlo dobro naplacuje svoj "rad" pa makar i svi gradjani amerike morali da smrcu kokain ciju distribuciju i prodaju kontrolise (i zaradjuje) CIA!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Па шта саде - шмрцају...?

ivan

pre 8 godina

Hvala bogu sto su omanuli jer bi srbija bila okruzena krvozednim hrvatima bosnjacima albancima siptarima i ostalim koji su 90tih cinili zlo dok je amerika bila jaka

Milan

pre 8 godina

Rusija i koristi rezerve prirodnog gasa. Ovo mangupiranje Putina je kratkog daha.

Lala

pre 8 godina

Ajde milane ne lupetaj kao maksim po diviziji i budi malo u realnosti

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija