• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

24.12.2015

19:14

ZAHAROVA PORUČILA SAD: Imaćemo POSEBAN odgovor na vaše nove sankcije!

Vesti

ZAHAROVA PORUČILA SAD: Imaćemo POSEBAN odgovor na vaše nove sankcije!

Podeli vest

Rusija će izabrati specijalan odgovor za američko proširenje antiruskih sankcija, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova

- SAD žele da na neki način kompenzuju neefikasnost sankcija protiv Rusije proširenjem ograničavajućih mera. Znate, odgovor će doći vremenom. Izabraćemo za naše američke kolege nešto posebno - rekla je ona na brifingu.

Govoreći o situaciji u Donbasu, Zaharova je rekla da je primirje na liniji razgraničenja u istočnoj Ukrajini krhko zbog provokacija ukrajinske strane. Međutim, kako kaže Zaharova, Moskva se nada da će primirje u Donbasu trajati duže od novogodišnjih praznika.

- Verujemo da režim tišine u Donbasu neće biti ograničen zimskim praznicima i da će imati trajni karakter. To je nešto čemu treba težiti - rekla je Zaharova.

ONI SU OBELEŽILI 2015! Redakcija RAI Novosti objavila listu najuticajnijih ličnosti u ovoj godini!

Što se tiče situacije u Libiji, Zahrova je rekla da Rusija podržava integritet te zemlje. 

- Rusija želi da zna da li će Erdogan zaista podneti ostavku nakon što je Norveška objavila podatake o švercu nafte ISIS u Turskoj - navela je ona.

- Rusija, kako je poznato, preduzima mere da se obustave isporuke nafte teroristima. Očekujemo aktivnu saradnju sa drugim zemljama u toj sferi. Želela bih podsetiti da je predsednik Turske Erdogan nedavno izjavio da je spreman da podnese ostavku ako bude dokazano da je Ankara isporučivala naftu terorističke organizacije ili se to dešavalo uz njenu prećutno odobrenje. Interesuje me šta je sa tom foteljom? - rekla je Zaharova na brifingu.

Prema njenim rečima, dezinformacije o tome da ruska avijacija izvodi udare po civilima su fabrikacije.

- Korišćeni materijali se ne mogu nazvati stvarnim podacima. Vidimo politizovani pristup, stalne dezinformacije tzv. snimaka i dokumenata koji su čak bez neke dublje ekspertske analize - očigledno falsifikati - rekla je ona.

Zaharova je naglasila da je raspoređivanje američkog sistema protivraketne odbrane u Rumuniji direktno kršenje Sporazuma o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa.

ČUJE SE ZVEKET ORUŽJA Zaharova: Zapamtite reči Amerikanaca! Mi ih nećemo nikad zaboraviti!

- Skrećemo pažnju na to da u sastav kompleksa PVO koji je postavljen u navedenom regionu ulaze univerzalne instalacije MK-41 koje se koriste na brodovima Ratne mornarice SAD radi lansiranja kako raketa-presretača tako i raketa srednjeg dometa 'tomahavk'. To nam daje osnovu da razmatramo njihovu pojavu na kopnu kao direktno američko kršenje sporazuma o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa - konstatovala je Zaharova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
UFOLOG

pre 8 godina

Siguran samu to da Američki biznismeni sarađuju sa Rusima a samo glupa EU ne vidi da je sama sebi uvela sankcije. Ta ista EU nije svesna da će jednog dana dovesti do toga (uz pomoć NATO) da im se uskrate isporuke gasa prvo za neki procenat a onda sve više i više. I tu će biti blizu kraja i privrede EU i svega ostalog.

VERA

pre 8 godina

Štose tiče amera ,svoj deo planete nazidali su za kratko vreme .....tehnologija je čudo.Da nebi kleknuli ,moraju malo u KOMŠILUK .Milioni izbeglica će doći u Evropu ,prosto ne želim da verujem da se to nezna .Štaće biti biće ,samo dobro neće.Štrajkuju seljaci za zemlju ,tobože paori.a ko zna čije će to biti .Kod Tita smo imali deset hektara, a ovi štrajkači na stotine i stotine hektara,imaju zlatne prstiće .Ljudska glad otimačina i samo JA ,.............

Lala iz Banata

pre 8 godina

Најбоље санкције Америма - удрите још жешће на ИСИС и - пресеците им "пупчану врпцу"... и крак према САД-е....!!

englezii

pre 8 godina

Pa zar treba verovati Erdoganu da ce podneti ostavku ! izgleda da su i on i Zivkovic intruisani kod istog CIA instruktora kladi se obecaj pa slazi a onda ona Djindjiceva (lopovska) ko se bavi politikom moze i da laze !

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija