• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

24.12.2015

22:58

(VIDEO) STRAH U KALIFORNIJI: Ruska raketa na nebu napravila pometnju!

Vesti

(VIDEO) STRAH U KALIFORNIJI: Ruska raketa na nebu napravila pometnju!

Podeli vest

Svetleći objekat viđen iznad Kalifornije izazvao je masovnu paniku širom američke zapadne obale u utorak uveče a zbog pojave NLO-a američka vojska je pokrenula istragu
rts

Neidentifikovani leteći objekat je približno desetak minuta terorisao američku javnost, koja je u panici mogla samo da spekuliše o čemu se zapravo radi. Neobična pojava brzo se našla u centru pažnje društvenih mreža na kojima su objavljeni broji snimci neobične pojave.

Svedoci ovog događaja prijavili su da su videli veliku vatrenu loptu kako preleće visoko na nebu predveče oko 18 časova po lokalnom vremenu.

Preletanje onog za šta se u to vreme sumnjalo da je meteor zabeleženo je od Ajdaha, preko Santa Barbare do Las vegasa, pre nego što je ušlo u atmosferu i sagorelo iznad Arizone, prenosi portal CBS.

NASA je navodno primila veliki broj poziva vezanih za misterioznu vatrenu loptu zbog čega je Laboratorija za Raketni pogon i Svernoamerička odbrambena komanda odlučila da prokrene istragu.

U utorak uveče, Strateška komanda Ministarstva Odbrane SAD objavila je da su ustanovili poreklo neobične pojave i da se radi o delu rakere ruske proizvodnje tipa SL-4.

Zvaničnici Ministarstva odbrane i Centra za Svemirske operacije, naveli su da su uklonili ostatke ruske SL-4 rakete sa spiska potencionalnih pretnji od svemirskog otpada iz zemljine orbite, nakon njenog pada i sagorevanja iznad Arizone, time potvrdivši sa se radi o ruskoj raketi a za dodatne informacije obavestili su građane da se obrate čelnicima ruske Federalne svemirske agencije „Roskosmos“.

Ispostavilo se da se radilo o raketi lansiranoj u ponedeljak, koja je nosila svemirsku letelicu Progres čije je odredište međunarodna svemirska stanica.

Ruska teretna bespilotna svemirska letelica Progres, spojila se u sredu popodne sa međunarodnom svemirskom stanicom donoseći zalihe astronautima.

printscreen

Iz ruske svemirske agencije saopšteno je da je spajanje izvršeno u prvom pokušaju u 05:27 časova. Letelica „Progres“ lansirana je iz ruskog svemirskog kompleksa u Bajkonoru u Kazahstanu, noseći teret od 2,5 tona goriva, vode, hrane i ostalih potrepština.

Bilo je to prvo lansiranje modifikovane verzije „Progresa“, koji je bio u upotrebi duže od četiri decenije. Nova verzija, pod nazivom „Pogres MS“ potpuno je digitalizovana i ima poboljšan sistem za sletanje, prenosi AP.

PROČITAJTE JOŠ:

 (VIDEO) RATNE IGRE: Ruski bombarderi obleteli američku bazu Guam!

(VIDEO) NLO IZNAD SIBIRA: Prolaz u drugi univerzum? Ne istina je bila strašnija!

STIŽU VANZEMALJCI Na Zemlju u novembru pada misteriozni NLO!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 8 godina

E ruja ništa ne radi slučajno. Sa projektovanom putanjom gde će ovaj iskrišćeni deo rakete da padne tj. na američko tle meri se i vreme reagovanja i prepoznavanja objekta koji se približava Americi pa tako vidimo koliko brzo strateška severnoamerička odbrambena komanda reaguje kod prepoznavanja nepoznatog objekta. Kao i sa preletima ruske strateške avijacije. Kako sada ne čitamo "presretanje" ruskih aviona kada su pokupili parametre i krenuli u Siriju samouvereno.

peca

pre 8 godina

Sta je ameri, prpa!?! Zaigrace mecka i u vasem dvoristu ako bog da, a dace.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija