• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: The New York Times

27.12.2015

10:26

NE PUCAJU, ALI ZGRĆU MILIJARDE! Miroljubiva Švedska treći izvoznik oružja u svetu!

Vesti

NE PUCAJU, ALI ZGRĆU MILIJARDE! Miroljubiva Švedska treći izvoznik oružja u svetu!

Podeli vest

Švedska odavno nije ratovala, ali i pored toga "štancuje" oružje na veliko i danas je treći izvoznik naoružanja na svetu, odmah iza Amerike i Rusije

 

 

List "Njujork Tajms" je objavio podatke za 2014. godinu, po kojima je najveći izvozik naoružanja Amerika, koja je tom "privrednom granom" zgrnula 36,2 milijarde dolara, što je porast u odnosu na prethodne godine.

Na drugom mestu je Rusija, koja je prodala oružja u vrednosti 10,2 milijarde dolara, dok je na trećem mestu Švedska sa 5,5 milijardi! Slede Francuska (4,4) i Kina (2,2), koje kompletiraju Top 5 prodavaca.

Interesantno, najveći kupac oružja u 2014. godini bila je - Južna Koreja! Zvanični Seul je iskeširao 7,8 milijardi dolara za naoružanje, a slede Irak sa 7,3 milijardi i Brazil sa 6,5 milijardi dolara.

PAKLENI PLAN: Džihadisti hteli da upotrebe hemijsko oružje i optuže Asada!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 8 godina

'Interesantno, najveći kupac oružja u 2014. godini bila je - Južna Koreja!' Nije interesantno nego logicno, cim Severnokorejski lider zazvecka oruzjem odmah Japan i Juzna Koreja kupe za desetak milijardi oruzja od Amera, mislim, Ameri im prodaju ono zastarelo iz magacina a koliko Japan ili Juzna Koreja moraju da prodaju svoje napredne tehnike, recimo mob telefona da bi zaradili jednu milijardu.

amigo

pre 8 godina

prvo amerika zakuva sa kimom,a onda juznoj koreji proda svoje oruzje ..dase nadje..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija