• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.12.2015

15:46

TRAMP STIŽE OBAMU! Amerikanci najviše cene predsednika, pa milijardera

Vesti

TRAMP STIŽE OBAMU! Amerikanci najviše cene predsednika, pa milijardera

Podeli vest

Predsednik SAD Barak Obama je čovek kojeg Amerikanci najviše cene, pokazalo je najnovije istraživanje agencije "Galup", dok se na drugom mestu sa jednakim brojem glasova našao zanimljiv par - milijarder Donald Tramp i papa Franja

Anketa je pokazala da je Obama dobio 17 odsto glasova, dok su pretendent za mesto kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima i poglavar Katoličke crkve podelili drugo mesto sa po pet odsto glasova, preneli su američki mediji.

- Trampova iznenađujuće snažna i često kontroverzna predsednička kampanja ga je učinila jednom od najistaknutijih ličnosti ove godine, pa time i osobom koja mnogim Amerikancima prva padne na pamet. To objašnjava zašto je Tramp završio čak na drugom mestu liste, koja je formirana tako što je Galup pitao građane SAD da imenuju bilo koju osobu u svetu kojoj se najviše dive - navodi se u saopštenju.

"Galup" podseća da se američki milijarder još četiri puta u prošlosti našao na listi najcenjenijih ljudi, od 1988. do 1990, kao i 2011. godine.

Na vrhu liste žena kojoj se Amerikanci najviše dive je još jedan potencijalni kandidat za predsednika SAD, Hilari Klinton. Ta bivša prva dama i državni sekretar je već 14. godinu zaredom na prvom mestu te liste.

Na prvih deset mesta liste najcenjenijih muškaraca se nalaze tri predsednika - Obama, Džordž Buš mlađi i Bil Klinton, tri aktuelna predsednička kandidata - Tramp, Berni Sanders i Ben Karson, tri verska i duhovna lidera - papa Franja, Dalaj Lama i sveštenik Bili Grejem, dok se na desto mesto plasirao osnivač "Majkrosoft" Bil Gejts.

(FOTO) OVA SLIKA ĆE VAS PROGANJATI DANIMA! Donald Tramp doji malog Džeba Buša!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lepislav

pre 8 godina

a tu listu vec 14 godina onako uz kafu sastavlja Hilari Klinton pa sebe vec 14 godina stavlja na prvo mesto.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija