• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.01.2016

15:08

IZBEGNUTA EKSPLOZIJA! Italijanska policija pronašla ranac sa ručnom bombom ispred banke!

Vesti

IZBEGNUTA EKSPLOZIJA! Italijanska policija pronašla ranac sa ručnom bombom ispred banke!

Podeli vest

Italijanska policija pronašla je danas ekslozivnu napravu ručne izrade ispred filijale Banke Etrurija, jedne od četiri banke čije je spasavanje od bankrota izazvalo bes javnosti nakon što je hiljade malih investitora izgubilo svoje životne ušteđevine

Jedan bankarski službenik rekao je Rojtersu da su stručnjaci za deaktiviranje bombe sproveli kontrolisanu eksploziju i da filijala, koja se nalazi na periferiji grada Peruđa, u centralnoj regiji Umbrija, radi normalno.

Italijanska novinska agencija Ansa navodi da je naprava bila u torbi sa neurednim noktima, đubrivom i baterijama pomoću kojih je mogla da bude aktivirana.

Prošlog meseca, Italija je spasila Banku Etruriju i još tri male banke u okviru pravila EU koji zahtevaju od investitora da pokriju određeni deo gubitaka kako bi smanjili opterećenje na poreske obveznike.

Vlada u Rimu je usvojila mere za spasavanje četiri banke - Kasa di Risparmio di Ferara, Banka dele Marke, Banka Etrurija i Kari kieti - u okviru kojih su tri italijanske banke sa zdravim bilansom stanja, Unikredit, Inteza Sanpaolo i Ubi banka - formirale fond "težak" četiri milijarde evra za pomoć posrnulim bankama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija