• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

08.01.2016

09:42

PANIKA NA VOL STRITU! Najveći pad u poslednjih 119 godina, BERZI PRETI KRAH!

Vesti

PANIKA NA VOL STRITU! Najveći pad u poslednjih 119 godina, BERZI PRETI KRAH!

Podeli vest

Početak 2016. doneo je najveći pad na Vol stritu za poslednjih 119 godina! To je već navelo mnoge velike biznismene da kažu da strahuju od ponavljanja krize iz 2008. godine

 

Industrijski indeks Dow Jones pao je za 2,3 odsto, odnosno za 392,4 punkta. Zbog strahovanja koja na Zapadu izaziva stanje kineske ekonomije. Tačnije, ovaj indeks je za četiri dana januara pao za 5 odsto ili za 911 punkta. Spustio se na 16514,10 punkta, što je najniži nivo za poslednja tri meseca.

Standard&Poor's 500 srozao se za 47 punkta, odnosno za 2,4 odsto, pa je noćas bio na "koti" 1943. I Nasdaq je izgubio tri odsto, odnosno 146 punkta i našao se na 4689.

Ovo možda običnom svetu ne znači mnogo, ali  CNN je noćas objavio ovu procenu eksperata: 

- To je najgori četvorodnevni bilans otkad se vode berzanski bilansi, a vodi se u FactSet Research Systems od 1897. godine!

Prethodno je nemački Daks pao za 2,3 odsto, francuski KAK 40 za 1,7 a britanski FTSE 100 za dva odsto. Istovremeno je cena zlata, koje se smatra sigurnim pribežištem za investitore, porasla 1,5 odsto, dok je srebro poskupelo 2,6 odsto.

Cena američke sirove nafte pala je najniži nivo od februara 2004, pošto se s gubitkom od 2,1 odsto vrednosti prodavala za 33,26 dolara po barelu.

(VIDEO) SOROŠ NAJAVLJUJE HAOS: Milijarder prodaje deonice upola cene i kupuje zlato!

Berza u Šangaju pala je danas za sedam odsto pošto je kineski juan pao na najniži novo u odnosu na dolar od marta 2011. godine, posle čega je trgovanje automatski suspendovano. To je dalje dovelo do pada i na azijskim i evropskim berzama.

CNN ima spostveni indeks koji izražava odnos paničnih raspoloženja i težnje investitora da izvuku korist iz poslovnih transakcija. A taj indeks se pre samo nedelju dana nalazio u "neutralnoj zoni" dok sada pokazuje - "strah"...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

... Увек пред рат - Берзе реагују "страхом" Инвеститора...!! Одмах "индекс" скида - тај " национални капут" и хитно бежи у - злато...!! Што је сигурно - сигурно је...!!...Најкраће: СИНДРОМ РАТА - НА БЕРЗИ

Mapko

pre 8 godina

Кад би само доживели тај СТВАРНИ КРАЈ!

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija