• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2016

14:22

NEMCI OPET "GUTAJU" HITLERA! Ceo tiraž "Majn Kampfa" prodat za manje od sedam dana!

Vesti

NEMCI OPET "GUTAJU" HITLERA! Ceo tiraž "Majn Kampfa" prodat za manje od sedam dana!

Podeli vest

Prvo izdanje knjige Adolfa Hitlera "Majn Kampf" (Moja borba) od 4.000 primeraka, koje se pojavilo u nemačkim knjižarama prvi put od Drugog svetskog rata, rasprodato je za manje od nedelju dana

 

Kako prenosi Raša tudej, u knjižare je stiglo 15.000 poružbina unapred.

Prvo izdanje rasprodato je uprkos ceni od 59 evra, a neke kopije se već preprodaju na nemačkom sajtu "Amazon" za 386 evra, što je šest puta više od prvobitne cene. 

Pored toga, Nemački Istorijski institut, koji je izdao knjigu, dobio je zahteve za prevođenje knjige na italijanski, francuski, nemački jezik. 

Knjiga nacističkog lidera smatrana je neuspehom kada je prvi put objavljena u dva toma 1925. i 1926. godine. 

Međutim, više od 5,2 miliona kopija prodato je u periodu od dolaska nacista na vlast 1933. godine do izbijanja Drugog svetskog rata 1939. godine. 

Knjiga je zabranjena nakon završetka rata, a nemačka južna pokrajina Bavarska, u čijem su vlasništu od 1945. bila autorska prava nad Hitlerovim političkim manifestom, dosad nije dozvoljavala ponovna štampanja knjige iz poštovanja prema žrtvama nacizma.

Od 1. januara ove godine, međutim, ta knjiga postala je javno dobro.

Novo, kritičko izdanje pod naslovom "Hitler, Majn Kampf. Kritičko izdanje" izdato je u dva toma sa približno 2.000 strana i oko 3.500 objašnjenja i komentara.

Hitler u knjizi "Majn Kampf", koju je napisao 1924. godine dok je bio u zatvoru u Bavarskoj, kombinuje elemente autobiografije sa stavovima o arijevskoj "rasnoj čistoti", mržnje prema Jevrejima i protivljenja komunizmu.

OPET ON! HITLEROVA KNJIGA OD DANAS PONOVO U PRODAJI, jevrejska zajednica burno protestuje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

.... Фашизам и Ренесанса....!!

krajputas

pre 8 godina

bice izgleda opet spremte se spremte ....... ova vlast mora dobro da razmsli ako se svabovi opet povampire na koju cemo stranu, da se ne zajebemo uostalom kao uvek do sada. naoruzati se moramo. svasta se sprema. nista ovo nije slucajno. hrvati se ne naoruzavaju za dzabe !?

Joda džedaj

pre 8 godina

Ne da im đavo mira. To je jak indikator šta je među Nemcima snažno prisutno, nažalost još uvek: fašizam i nacionalizam. Lude glave, kao da ne znaju kuda ih to vodi. Gori su oni od Srba - Srbima treba čvrsta ruka (Vučić to sada glumata), a Nemcima treba diktator, da ih podigne visoko, a onda spusti deset puta dublje.

Gypsy

pre 8 godina

Nista nam ne preostaje nego da se opet mi komunisti udruzimo inace bice opet koncetracionih logora itd...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija