• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

12.01.2016

13:44

POLJACI ODUVALI NEMCE: Zbog nacista još generacijama nećete imati pravo da držite predavanje drugima!

Vesti

POLJACI ODUVALI NEMCE: Zbog nacista još generacijama nećete imati pravo da držite predavanje drugima!

Podeli vest

Trojica poljskih zvaničnika oštro su danas odgovorili na kritike iz Nemačke i Evropske komisije povodom prvih reformi u poljskom pravosuđu i medijima i EK podsetili da je Poljska suverena zemlja, a Berlinu poručili da Nemci još nekoliko generacija moraju da ćute, jer zbog nacista imaju manje prava na kritiku od drugih

- Mislim da Nemci sa nama nisu raščistili račune, ni mi nismo sa njima. Nemci su uništili u Drugom svetskom ratu Poljsku materijalno, ali i kulturno, njen etos. Uništili su poljske elite. Zato danas nemački političari imaju ograničeno pravo da kritikuju stanje u Poljskoj. Još nekoliko narednih pokoljenja imaće manja prava - kazao je danas potpredsednik poljske vlade Pjotr Glinjski.

Poljski ministar pravde Zbignjev Žobro jednako oštru poruku poslao je Evropskoj komisiji, koja ja tražila objašnjenje zbog novih zakona o Ustavnom sudu.

- Vaše pismo tumačim kao pokušaj pritiska na demokratski izabrani parlament i vladu suverene zemlje kao što je Poljska. Mi smo suverena i demokratska zemlja i zato Vas molim, ubuduće se suzdržavajte više od opominjanja i podučavanja suverene demokratske države - odbrusio je Žobro.

EK je zabrinuta da Pravo i Pravda Kačinjskog nakon dolaska na vlast na izborima krajem oktobra ugrožava nezavisnost Ustavnog suda i slobodu javnog tv i radio servisa i nacionalne agencije PAP, pošto ih je potčinila direktno ministru državnog trezora.

EK je stavila na dnevni red raspravu o Poljskoj za 13. januar, a 19. januara će se Poljska naći na tapetu u Evropskom parlamentu.

NEMCI POKAZUJU PRAVO LICE! Pretnja Poljskoj sankcijama zbog zakona o medijima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
banat1952

pre 8 godina

A sta bi tek nama radili,ako nedaj Boze udjemo u EU zezanciju.

Lala iz Banata

pre 8 godina

.... Оног часа кад Немци уведу санкције Пољацима - крај снова о Уједињеној Европи...!? ...Буђење свима...!... Отрежњење - Србима...!

Nije bas mudro

pre 8 godina

Zeljom za dominacijom i podcinjavanjem, zapad sam gura istocno- evropske zemlje ka Rusiji.

bubasvaba

pre 8 godina

Kako tom da svi u evropi znaju sta je dobro za poljake osim samih poljaka ??/sizofreno 100% da oni koji tu ne ziva znaju bolje sta treba da se desi tim ljudima ili nece moci da ih tretiraju kao njihovo roblje ???..Poljaci uredite zemlju kako je vama lepse za zivot i da ne robujete nikom .

XXL

pre 8 godina

Pa zato su im i dozvolili da poljaci postanu deo EU kako bi bili pod kontrolom. Šta im nije jasno iz istorije? Da su pobednici? E pa da su pobednici ne bi im nemci dirigovali - logično.

Stepa

pre 8 godina

Svaka cast Poljacima. Izvanredan primer drugim zemljama kako da razgovaraju sa Nemcima ali i kako da se brani zemlja ma ko da je sa druge strane. Susta suprotnost od onog kako mi radmo, recimo pozivamo zlocinca Tonija Blera da nam bude savetnik. E sramote i tuge.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija