• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta/informer

12.01.2016

23:06

UZBUNA U PENTAGONU: Iran zarobio dva američka broda sa 10 mornara!

Vesti

UZBUNA U PENTAGONU: Iran zarobio dva američka broda sa 10 mornara!

Podeli vest

Pentagon je saopštio da je danas izgubio kontakt sa dva manja broda u Persijskom zalivu ali da je dobio garancije od Irana da će posada i plovila biti brzo i bezbedno vraćeni

23.40 - Deset američkih mornara koji su se nalazili na američkim patrolnim čamcima u Zalivu zadržani su u Iranu pošto su zbog mehaničkih problema ušli u iranske vode.

22.50 - Portparol Pentagona Piter Kuk rekao je agenciji AP da su se brodovi kretali izmedju Kuvajta i Bahreina kada je sa njima izgubljen kontakt.

- U kontaktu smo sa Iranom i dobili smo uveravanja da će posada i plovila biti brzo vraćena- rekao je Kuk.

Najmanje deset članova američke mornarice zadržano je na ostrvu Farsi, koje je pod upravom iranske Revolucionarne garde, navodi se u saopštenju. 

Kao jedan od mogućih razloga za preuzimanje brodova navodi se ulazak u iranske vode.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Skretnicar

pre 8 godina

Sta bi bilo da su Iranci kao Turci ???? Potopili brodove jer su povredili njihov prostor i eto razloga da ... ??

mi i oni

pre 8 godina

imaju ,,onu stvar,, iranci, nema sta. samo ameri nisu rusi. letece perutina uskoro. a i mi cemo morati na jednu stranu pa kud puklo da puklo.

Erdogan

pre 8 godina

Iranci jesu kao Turci, i gori od njih, ali Ameri nisu Rusi!!! Kad bi Iranci radili sto su Turci Rusima onda Ameri uzvrate posto imaju one dole( znas sta hocu da kazem) a Rusi nece da kupe paradajse od Turke.

Lazar Lazarević

pre 8 godina

Problem sa Amerima je što imaju loše mehaničare ... Stalno im se kvari tehnika pa zalutaju na tuđe teritorije... Jedino su mehaničari koji rade na borbenim sredstvima oko Severne Koreje odlično obučeni pa tamo nikako ne mogu ni da se pokvare ni da zalutaju ... Dakle, treba samo malo bolje obučiti mehaničere i ne bi bilo ovakvih ekcesa u svetu ...

XXL

pre 8 godina

Ne ovo je potpuno u skladu sa međunarodnim pravom i iranci su postupili trezveno na provokaciju amerikanaca i te dve dereglije od dva manja patrolna čamca "zadržali" nakon čekga kada se utvrdi da su "zalutali" vraćaju se nazad uz upozorenje "no, no više to da Vam se desi". A za to vreme američka mornarica je izračunala "vreme reagovanja" iranske odbrane. I to je to - samo biznis.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija