• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.01.2016

14:30

ČOMSKI ODJAVIO ERDOGANA: Neću da pričam s najvećim zaštitnikom terorista!

Vesti

ČOMSKI ODJAVIO ERDOGANA: Neću da pričam s najvećim zaštitnikom terorista!

Podeli vest

Američki akademik Noam Čomski odbio je poziv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da poseti Tursku i optužio ga da primenjuje dvostruke aršine kad je reč o terorizmu, piše britanski "Gardijan"



Londonski dnevnik ocenjuje da je Čomski time, u mejlu poslatom tom listu, "uzvratio udarac" nakon što je turski predsednik njega optužio za neznanje i simpatisanje terorista.

- Turska je okrivila Islamsku državu (za napad na Istanbul), koju Erdogan pomaže na mnogo načina, a podržava i Al-Nusra front, koji se ne razlikuje mnogo - primećuje Čomski u mejlu londonskom dnevniku.

ČOMSKI PORUČUJE ZAPADU: ISIS ne može biti uništen vojnom silom, tako ćete izazvati nove terorističke napade!

Američki lingvista dodaje kako je Erdogan potom osuo bujicu reči protiv onih koji osuđuju njegove zločine nad Kurdima - za koje se, naglašava Čomski, ispostavlja da su glavna kopnena snaga koja se suprotstavlja Islamskoj državi kako u Siriji tako i u Iraku.

- Ima li uopšte potrebe za daljim komentarom - pita se američki akademik. 
AP PHOTO



Nekoliko sati nakon što je u utorak izveden bombaški napad u turističkoj četvrti u Istanbulu, Erdogan je kritikovao Čomskog i stotine drugih akademika, koje je nazvao "takozvanim intelektualcima", a koji su potpisali pismo u kojem Tursku pozivaju da okončaju "masakr" nad kurdskim narodom na jugoistoku zemlje. 

Turski predsednik je tada, u govoru koji je prenosila televizija, pozvao Čomskog da poseti Tursku i "svojim očima se uveri" u ono što se dešava u toj zemlji, a američki akademik je sada njegov poziv odbio.

- Ako odlučim da idem u Tursku, to neće biti na njegov poziv, već kao što sam to često ranije činio, na poziv mnogih hrabrih disidenata, uključujući Kurde koji su na udaru žestokih napada već godinama - napisao je Čomski, navodi londonski list.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
banat1952

pre 8 godina

Svaka cast gospodine Comski,a vi usljive Osmanlije i ne znajuci pravite drzavu Kurdima,koje godinama ubijaju kao zeceve i to kao Niko ne vidi. Glupost se ne leci Erdogane.to vam je urodjeno.

sasa

pre 8 godina

Dragi ljudi pa molim vas pogledajte facu ovome debilu,pa on je totalno prolupao i vise nezna sta prica. Gospodine Noam za vas veliko postovanje i svaka vam cast jer tom debilu treba jasno reci de mu je mjesto i koliko vrijedi. A sto se tice kurda oni ce njemu brzo doci glave jer to je pametan i vrijedan narod a plus toga jako su veliki borci.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija