• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nezavisnenovine/informer.rs

19.01.2016

09:07

VEROVALI ILI NE! Cena američke nafte pala ispod 0 dolara! KUPCI TRAŽE DA IM PRODAVCI DOPLATE!

Vesti

VEROVALI ILI NE! Cena američke nafte pala ispod 0 dolara! KUPCI TRAŽE DA IM PRODAVCI DOPLATE!

Podeli vest

Cena nafte slabijeg kvaliteta iz američke države Severna Dakota dostigla je negativnu vrednost, a kupac je tražio od prodavca da mu doplati 0,5 dolara za barel

Ova marka nafte, koja je veoma lošeg kvaliteta, pre godinu dana koštala je 13,5 dolara za barel, dok je januara 2014. godine koštala čak 47,6 dolara, piše Blumberg.

Prema rečima zamenika direktora konsalting kompanije “Tarner Mejson“ Džona Auersa, ukoliko prodavac dođe u situaciju da mora da plati kupcu da bi prodao određeni proizvod, jedino što mu preostaje jeste prestanak proizvodnje. 

bcrw.barnard.edu



Iz kompanije kažu da je od 2011. godine američka kompanija “Enbridž“ prestala da daje svoj cevovod za prevoz ove nafte, te je proizvođač morao da koristi cisterne i vozove, što je drastično povećalo troškove. 

U Severnoj Dakoti proizvodi se oko 15 hiljada barela dnevno.

 

NAJVEĆA TAJNA ISLAMSKE DRŽAVE! Ameri ih puštaju da trguju naftom na crno, jer dele zaradu po pola!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 8 godina

Bože me 'prosti samo u Americi - teško da bi bilo izvodljivo u Srbiji.

posipanje pepelom

pre 8 godina

Ašto Srbiju u ovo mešaš? Neizlečivi kompleks porekla, ili po zadatku? Žalosno...

XXL

pre 8 godina

Zašto mešam u ovo Srbiju? Zbog takvih kao što si Ti - kratke pameti? U celom svetu nafta i prerađevine od nje pojeftinjuju pa se u Americi sada za galon benzina plaća oko 2,5 dolara. Ali nemam vremena da vršim sa needukovanim i neinformisanim prepisku zato imaš knjige, uzmi u ruke pa se obrazuj ako nisi dok si bio mali nije sramota. A uz to pošto ne znaš ili te u školi nisu voleli kod nas je podignuta akciza na taj derivat. Valjda znaš koliko je galon oko 4,5 litara. O Bože što se kače na moj komentar da daju nekakav odgovor oni što imaju problema sa edukacijom i teškim pamćenjem za vreme školovanja. Pozz.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija