• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

21.01.2016

23:03

(VIDEO) KOMANDANT NATO UPOZORAVA: Amerikanci nisu svesni jačine odbrane Kalinjingrada!

Vesti

(VIDEO) KOMANDANT NATO UPOZORAVA: Amerikanci nisu svesni jačine odbrane Kalinjingrada!

Podeli vest

Kao odgovor na širenje NATO-a u ruskoj enklavi Kalinjingrad stvoren je jak odbrambeni sistem koji može u slučaju konflikta uspostaviti bespilotnu zonu koja će se prostirati od Kalinjingrada na rastojanju koja obuhvata trećinu vazdušnog prostora Poljske

Kako piše „Đornale“, Pentagon prati aktivnosti u ovom regionu od 2012. godine, ali je tek poslednjih nedelja američka vojska shvatila pravu veličinu ruskog vojnog potencijala.

To otkriće, kako navodi list, čak je nateralo komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga SAD u Evropi generala Franka Gorenka da govori o „krajnje opasnoj situaciji“.

Kremlj je rasporedio u Kalinjingradu tri elitne brigade. Osim toga, Rusija je, verovatno, rasporedila u regionu svoja najbolja dostignuća u oblasti vojne tehnologije: od protivvazdušnog raketnog sistema S-400 „trijumf“ do balističkih raketa „iskander M“.

Italijanski list naziva raketni sistem „iskander“ jednim od najopasnijih vidova oružja iz ruskog arsenala. Kompleks ima maksimalni opseg gađanja 480 kilomatara.

On prevazilazi najnaprednije sisteme PVO, uključujući sisteme protivraketne odbrane SAD. Priprema za lansiranje rakete traje 16 minuta, dok je u vanrednim situacijama to vreme moguće skratiti na četiri minuta. Druga raketa može biti ispaljena za manje od 50 sekundi.

- S obzirom na to da se nalazi izolovano u odnosu na Rusiju, ako ne računamo morski put, Kalinjingrad se uvek smatrao slabom karikom u novoj ruskoj strategiji, ali je bio dovoljno utvrđen, kako bi se nanela maksimalna šteta u slučaju preventivnog udara od strane NATO-a - zaključuje italijanski list.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Та шта сте се НАТОВЦИ "утроњали" ? Та јесле ли чули шта Вам је Ваш експерт лепо реко? ...? Ракете имају домет 480 километара..Јел тако реко...Убијају све наоколо на 480 километара...! А Ви лепо застанете, на 481.километру, и неидете - даље...! И Шта вам ондак могу - баш Вас брига! Не прилазите - ближе од 481. километра Русији - и заболе Вас....!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ви НАТО-вци, имате један очигледан ПРОБЛЕМ, стално сневате да се "УШЕТАТЕ" у Москву....Тако је снево и Наполеон, и онај "Хистер"... ал* ево Ја могу да Вам помогнем...! Мого* би отприлике као "Саветник" Солтембергу да вас лепо упутим како то да изведете...А ни метак да не опалите...Просто је - "Ки тетовачки пасуљ"...?!.. Само морате претходно да - изујете чизме..!!

bosa

pre 8 godina

to bih bio kraj natoa,nek isprobaju ako smeju rusku odbranu.

Dragomir

pre 8 godina

Padne li Rusija sledeća je Kina?A kako to će teško da se desi pošto bi Kina pomogla Rusiji.Zajedno su pomogli Vijetnamu odakle su ameri panično bežali!Izginulo im je 60 hiljada vojnika a da pre toga nisu ni znali gde je Vijetnam!Stoji podatak da zbog loše topničke paljbe i pogrešnog bombardovanja iz vazduha poubijali su ameri svoje vojnike u šokantnom broju?Poubijali su između 2 i 4 miliona vijetnamaca?I niko od amera nije za to odgovarao pred međunarodnim sudom?Ovde li krene NATO na Rusiju uz podršku vojske Crne Gore biće haosa jer pored obale Amerike Sjedinjene plove ruske podmornice.A SAMO TREBA ZAUSTAVITI BEZBOŽNE PENZIONISANE AMERIČKE GENERALE?

vera

pre 8 godina

Svi će dobiti , i svi će......... izgubiti * šta posle?

Lala iz Banata

pre 8 godina

...После..? Зна се.... Лук и Стрела ... па - "Јово - наново"... !!

srba

pre 8 godina

VALJDA NATO ZLOČINCI NISU MISLILI DA ĆE RUSI DA IH POZOVU NA JAVURMU I VRUĆE ČVARKE!!!!

Robi

pre 8 godina

Šta se brinete. Imaju Putin i Šojgu poseban recept za takve provokatore. Jedini je problem što je Putin gospodin i igra fer pa ne želi udariti prvi. A trebao bi. Zapadnjaci se boje Rusije i više nego za hladnog rata. Ameri sve što imaju to su potrčkala koja će im u prvoj frci okrenuti leđa. Rusija ima Putina i narod koji ima dušu i cohonese.

kiza

pre 8 godina

Pitate se sta posle. Pa posle RUSIJA i naravno SRBIJA.

Robi

pre 8 godina

Iskander-M ima domet 480 km. Da, to je podatak za NATO i njihova potrčkala. Ako Rusi kažu da im je domet 480 km onda im je pravi domet sigurno 960 km. Najbolje još da im car Putin da i specifikacije Iskandera-M. Da ne pominjem druge opake stvari koje imaju u arsenalu i za koje NATO zna. Takođe da ne pominjem super opake stvari u Ruskom arsenalu za koje samo pomno odabrana, odana ekipa Rusa zna. Rusi su pokazali cijelom svijetu da su jaki, igraju fer i transparentno.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija