• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.01.2016

11:07

SVE ZAPADNE LAŽI O PUTINU! Hajka na lidera Rusije, SAD GA PROGLASILI I UBICOM!

Vesti

SVE ZAPADNE LAŽI O PUTINU! Hajka na lidera Rusije, SAD GA PROGLASILI I UBICOM!

Podeli vest

Britanci optužili ruskog predsednika da je naredio ubistvo Aleksandra Litvinjenka, ruskog špijuna koji je prebegao na britansku stranu. On je 2006. otrovan radioaktivnim polonijumom-210 u Londonu

Zapad ne prestaje da vodi hajku protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, kojeg je sada proglasio i ubicom. Britansko pravosuđe je juče objavilo da je lično Putin 2006. naredio ubistvo Aleksandra Litvinjenka, ruskog tajnog agenta koji je prešao na stranu Britanaca.

Lugovoj: Apsurdne optužbe

Informer

Zvaničnici Rusije Andrej Lugovoj i Dmitrij Kovtun konstantno su negirali bilo kakvu umešanost u Litvinjenkovu smrt, što su ponovili i juče nakon objavljivanja britanskog izveštaja. Lugovoj, sada poslanik u Ruskoj dumi, optužbe protiv njega nazvao je apsurdnim.
- Dogodilo se ono što smo svi očekivali, to nije ništa senzacionalno. Rezultati istrage još jednom su potvrdili antiruski stav Londona, ograničeno gledanje na stvari i nespremnost Britanaca da utvrde istinski uzrok Litvinjenkove smrti - rekao je Lugovoj.

Litvinjenko, bivši agent ruske Federalne službe bezbednosti (FSB), veliki kritičar Kremlja, umro je u bolnici u Londonu 2006. od trovanja retkim radioaktivnim izotopom polonijumom-210. To se dogodilo šest godina nakon što je iz Rusije prebegao u Britaniju, gde je počeo da radi za tajnu službu MI6.

Britanski sudija Robert Oven, koji je godinu dana vodio javnu istragu o smrti bivšeg ruskog agenta, u izveštaju na više od 300 strana zaključio je da je ubistvo "verovatno" odobrio Putin.

- Na osnovu svih dokaza koji su mi bili dostupni, zaključio sam da je za smrt Aleksandra Litvinjenka odgovorna FSB i da su tu operaciju verovatno odobrili tadašnji šef ruske službe Nikolaj Patrušev i predsednik Vladimir Putin - rekao je Oven predstavljajući svoj izveštaj pred londonskim Visokim sudom.

On je, međutim, naglasio da je taj zaključak donet na osnovu mišljenja svedoka koji su ispitani prema proceduri sudskog saslušanja, ali da to nikako nije bilo pravo suđenje.

Prema navodima iz britanskog izveštaja, Litvinjenko se 1. novembra 2006. u londonskom hotelu "Milenijum" sastao sa dva tadašnja agenta FSB Andrejom Lugovojem i Dmitrijem Kovtunom. Oni su mu u šolju čaja sipali polonijum-210. Nakon što je popio čaj i rastao se s agentima FSB, Litvinjenku se slošilo, a četiri dana kasnije primljen je u bolnicu u Londonu, gde je ustanovljeno da je otrovan radioaktivnim izotopom. Stanje mu se sve više pogoršavalo, pa je 23. novembra i umro. Pre smrti svojoj ženi je rekao da je njegovo ubistvo naredio Putin.

Zaharova: Politički proces

Reuters

Rusko ministarstvo spoljnih poslova navelo je da London politizuje čisto kriminalni slučaj.
- Javna saslušanja niti su bila transparentna niti javna. Odvijala su se iza zatvorenih vrata uz korišćenje poverljivih dokumenata i neimenovanih svedoka - navela je portparolka ministarstva Marija Zaharova.
Ona je naglasila da su dva ključna svedoka - Litvinjenkov prijatelj Boris Berezovski i vlasnik restorana u kojem se pretpostavlja da je bivši ruski agent otrovan - umrli pod veoma čudnim okolnostima.

Tvrdnje da je državni vrh Rusije umešan u ubistvo tajnog agenta Britanci su pokušali da dokažu time da je polonijum-210 veoma teško nabaviti na crnom tržištu jer se nalazi samo u nuklearnim reaktorima, te da je zvaničnicima Kremlja lako da dođu do njega. Kao motiv ubistva navedeno je to što je Kremlj smatrao Litvinjenka izdajnikom i to što je otvoreno pričao protiv Putina, kojeg je jednom prilikom optužio i za pedofiliju.

Inače, Litvinjenko je pobegao u Britaniju nakon što je 1998. u Moskvi javno optužio FSB da mu je naredila da ubije svog prijatelja, ruskog oligarha Borisa Berezovskog. Zbog te izjave, koja je smatrana zloupotrebom položaja, 1999. je devet meseci odležao u zatvoru u Rusiji, nakon čega ga je sud oslobodio. Odmah po izlasku s robije otišao je u London, gde je dobio britansko državljanstvo i zaposlio se u jednoj firmi za obezbeđenje, koja je paravan za MI6.

Stručnjaci navode da su zaključci britanskog izveštaja smešni.

- Svaki zvanični zaključak koji sadrži reč "verovatno" je neozbiljan, naročito u slučaju kad on optužuje za ubistvo šefa jedne države. Pored toga, treba naglasiti da je jedna istraga o Litvinjenkovoj smrti već obavljena i da je u njoj učestvovala i Rusija. Nova istraga, koja je krajnje sumnjiva, najavljena je baš u leto 2014, u vreme prvih sankcija uvedenih Rusiji zbog krize u Ukrajini. Sve ukazuje na to da je ona urađena tendenciozno da naškodi Rusiji i Putinu, čiji rejting u zemlji i svetu sve više raste. Moguće je da će ovaj izveštaj poslužiti i kao izgovor za dodatne sankcije Moskvi - pojašnjavaju analitičari.

Marina Litvinjenko: Uvedite im sankcije

Informer

Supruga pokojnog ruskog agenta Marina Litvinjenko izjavila je da je zadovoljna zaključcima britanske istrage.
- Drago mi je da je na engleskom sudu dokazano ono što mi je Saša rekao pred smrt. Pozivam britanskog premijera Dejvida Kamerona da izbaci sve ruske agente koji se nalaze u njegovoj zemlji i da uvede ekonomske sankcije Putinu i svima koji imaju veze s ubistvom mog muža, kao i da im zamrzne imovinu - rekla je Litvinjenkova udovica.

 

SVE ZAPADNE LAŽI O PUTINU


Istraumirani gej

Informer

Prozapadni politikolog Stanislav Belkovski objavio je knjigu "Vladimir", za koju kaže da sadrži pravu istinu o Putinu. U njoj piše da je ruski predsednik "traumatizovano siroče sa homoseksualnim sklonostima". U prilog svojoj teoriji Belkovski navodi sve Putinove mačo fotografije, za koje tvrdi da su napravljene kako bi sakrile gej sklonosti jednog od najmoćnijih ljudi sveta.

Lično on srušio avion
 

Informer

Kad je u julu 2014. oboren malezijski avion sa 298 putnika u Donjecku, zapadni mediji su na naslovnim stranama za to okrivili Putina, bez ikakvih dokaza. Prikazali su ga kao krvnika i ubicu optuživši ga da je snabdeo raketama proruske borce u Ukrajini, koji su navodno oborili letelicu.

Ima rak pankreasa
 

Informer

Štampa je pisala i da je Putin teško bolestan. On navodno ima rak pankreasa, a leči ga jedan lekar iz istočne Nemačke, s kojim se sprijateljio dok je radio kao oficir KGB u Drezdenu.

Autističan je
Jedna žena psiholog iz Pentagona, prema Putinovim pokretima na konferenciji za novinare, zaključila je da on boluje od autizma. Gledajući ga na televiziji, ona je otkrila da ruski lider boluje od Aspergerovog sindroma.

Tukao ženu
 

Informer

Napravljen dokumentarac "Putin The Man", u kojem se navodi da on zateže lice jer se plaši starenja. Takođe, tvorci filma ga opisuju kao bahatog čoveka koji je tukao svoju bivšu ženu Ljudmilu, od koje se razveo 2013. Navode i da je lenji pijanac još od osamdesetih godina, kad je radio za KGB.

Ubio Nemcova
 

Informer

Zapadni mediji su optužili Putina da je u februaru 2015. ubio istaknutog ruskog opozicionara Borisa Nemcova. Iako su ruske vlasti brzo pohapsile ubice, za koje se ispostavilo da su sa Kavkaza, pojedinci u javnosti i dalje šire priču da je organizator ubistva Putin.

Umro je
 

Informer

Kad se u martu 2015. nije pojavio u javnosti 11 dana, strana štampa utrkivala se u tome ko će plasirati bolju laž o njemu. Jedni su pisali da je doživeo šlog i umro, pa da ruski zvaničnici traže dvojnika koji će ga zameniti. Drugi su navodili da mu je dugogodišnja ljubavnica, bivša gimnastičarka Alina Kabajeva rodila sina u švajcarskoj klinici. Međutim, kad se pojavio u javnosti, ispostavilo se da mu ama baš ništa ne fali.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

.... Е кад си "Двојни Агент" - иде лова на два рачуна.... ал* исто тако ..држе те стално - ДВОЈИЦА на "нишану" ....* Беш га у таки посо*.... Имали смо и Ми таки* "кадровика".. - ниједан није дочеко ПЕНЗИЈУ...!!

PAVLE Prvi

pre 8 godina

Kod Lale se na zna ni ko pije ni ko placa. Sto se tice brace RUSE da li su I oni tako naivni kao I mi, da uvek ispocetka veruju onima, kojima se nikada ne sme verovati, ZAPADU, pa to je SOJ bez DUSE, kao I njihova CRKVA I VERA. Pravoslavna vera I narod Pravoslavni imaju LJUDSKI LIK, za razliku od SATANISTA sa ZAPADA, zato Srpska CRKVO pazite sta radite: Katolici mekano steru, ali je tvrdo leci.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Та требо сам бити "саветник"....Ако оћеш да срушиш ког ПОЛИТИЧАРА ..О њему треба да пишеш - само ИСТИНУ...!!

Dragomir

pre 8 godina

Где год је јад у свету ту је упрљао руке подмукли енглез!Народ Индије може најбоље да опише њихову подмуклост.Цео дан да шеташ Лондоном не можеш да сретнеш лепу енглескињу!Да им нису индуси и црнци заиста не би срео леп народ!Бато,индускиње су лепојке за прву лигу!Ел сам вам писао да у Енглеској има толико индуса из бивших колонија да поједини градови су њихови!А у многим великим енглеским градовима постоје квартови где енглез не сме да привири.Што се тиче првенства запошљавања енглез више нема ту привилегију првенства.Газдама је јефтинији индус који би радио за три пута мању плату!У Ираки је погинуло ,кажу,седам хиљада амера а само три стотине енглеза?Пише лаж ... 140 амера и 33 енглеза загинуло у ирачком рату?А да није толико само у једној акцији?

Lala iz Banata

pre 8 godina

Еј. Ти ми се млого правиш "Енглез"... Јел пијеш чај у 5. ?....

Srbo

pre 8 godina

Kako ce im valjati kada je po njima bezobrazan bori se protiv nato prstena oko rusije a oni se sve dogovorili i planirali i sada da neko neda im njihove resurse iz sibira.

banat1952

pre 8 godina

Sta drugo ocekivati od Britanskih g"vana,a ovaj izdajnik Litvinjenko,nista drugo nije ni zasluzio.

Igor

pre 8 godina

Putine brate Srbine,mogu samo da ti p....e taj tvoj k...c i nista vise.

Helena no

pre 8 godina

Bando okupatorska, mozete samo pod prozor da mu pljunete!

Dara

pre 8 godina

Nije normalno koliko je ovaj svijet - zapad postao bolestan, a jos je gore sto su bolesnici ljudi koji preko medija odlucju o sudbini naroda.

Civilian

pre 8 godina

Najjaca je ova Marija sto trazi sankcije, te da se proteraju svi agenti, te ovo, te ono... P.S. Gospodza....pa, ne ide to bas tako....ja da ti kazem!

bosa

pre 8 godina

supruga je sigurno otežala svoj bankovni račun, kad je dala saglasnost da se plasira tako gnusna podvala, dog njegov brat ima drugačije mišljenje.još se zahvaljuje kamerunu. koliko je samo providno. ovi bre englezi se obrukaše načisto.tako ćemo jednog dana saznati ko je stajao iza ubistva zorana đinđića, ko je baš taj dan leteo iz srbije tajno avionom.pravda spora al dostižna.

branko

pre 8 godina

Kada ovako obozavamo Putina zasto svi manje vise hrle na zapad i cemeriku a ne u majcicu Rusiju u bolju buducnost da se nikad ne vrate.Ne razume ni nase starije gasrarbajtere sto dana se ne nasele u demokratsku Rusiju a ne zlotvorima Srbije da placaju porez i ostale dazbine.Nas voljeni i jedini Novak placa knezevine velike novca na porez a ne zeli da se preseli u Rusiju gde bi bio obozavan a pores manji plus drzavljanstvo iz postovanja srbima i Srbiji.U skolama svi uce engleski i nemaci a sve manje ruski.Zar to nije alarm da se nesto menja gospodo?

Robi

pre 8 godina

Ejjj, DeNiro, Segal i mnogi drugi traže rusko državljanstvo. I ja sam katolik-pravoslavac iliti mješanac i kažem: Mogu svi oni kralju Putinu da pu.e ako im dozvoli. A kako vrijeme ide vidi se da p.še i da će i po.ušiti. Sva ta gamad što ga crni su najobičniji ''deep throat''. Kako postaje sve popularniji u svijetu kao političar koji ima kičmu, svoj stav, bacaju na njega drvlje i kamenje. Što ga više crne, mi ga više volimo.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija