• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.01.2016

08:24

DETALJI MASAKRA U KANADI: Napadač na školu najpre pucao u svoju braću kod kuće!

Vesti

DETALJI MASAKRA U KANADI: Napadač na školu najpre pucao u svoju braću kod kuće!

Podeli vest

Naoružani napadač osumnjičen da je ubio četiri osobe i ranio nekoliko u najgorem nasilju u školi koje je u Kanadi zabeleženo u poslednjih 10 godina, najpre je pucao u svoja dva brata kod kuće pre nego što je otvorio vatru na srednju školu u zabačenom gradiću La Lok



Policija je saopštila da je osumnjičeni uhapšen posle pucnjave u La Loku u provinciji Saskečuan, oko 600 kilometara severno od grada Saskatuna, prenosi Rojters.

Gradonačelnik La Loka Kevin Žanvije rekao je za AP da je smrtno upucana i njegova 23-godišnja kćerka Mari.

On je naveo, pozivajući se na informacije koje je dobio od policije, da je naoružani napadač najpre pucao u svoja dva rođena brata kod kuće, a potom se zaputio ka školi.

Zvaničnici nisu rekli koji je bio motiv napada i nisu naveli imena osumnjičenog niti žrtva.

Tanjug/AP



Porodični prijatelj Džo Lemegr rekao je da je osumnjičeni napadač, tinejdžer, pucao u svoja dva mlađa brata pre nego što je krenuo da u školi upuca nastavnika i asistentkinju, koje je oboje ubio.

- Znam tu porodicu. Majka im je radila u Fort Makmariju, a deda je otišao u kupovinu u Medou Lejk. Tada je pucao - kaže Lemegr.

(VIDEO) KRVAVI PIR U KANADI: Pucnjava u školi, najmanje petoro mrtvih!

Policija je saopštila da se pucnjava dogodila u srednjoj školi i na još jednoj lokaciji, dodavši da je osumnjičen stavljen u pritvor i da mu je oduzeto vatreno oružje.

Masovne pucnjave su relativno retka pojava u Kanadi, koja ima oštrije zakone o oružju od SAD, podseća Rojters.

U pucnjavi u Montrealu u Politehničkoj školi 1989. ubijeno je 14 učenika, što je najgori incident te vrste u Kanadi, dok su u pucnjavi 1992. na Univerzitetu Konkordija ubijene četiri osobe, navodi britanska agencija.

Tanjug/AP



Saskečuan je 2014. imao najveći broj prijavljenih slučajeva porodičnog nasilja među kanadskim provincijama, što je dvostruko više u poređenju sa nacionalnim prosekom od 243 incidenta na 100.000 ljudi, kako je navedeno u najnovijem izveštaju kanadske statističke službe.

Prema zvaničnim podacima iz 2011, nezaposlenost je u toj provinciji iznosila 20 odsto, ali je tri četvrtine radno sposobnog stanovništva penzionisano ili ne traže posao, dok su stanovnici naveli da je stopa nezaposlenosti zapravo iznad 50 odsto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija