• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

24.01.2016

08:18

(VIDEO/FOTO) APOKALIPSA SAD! Najmanje 19 mrtvih u NEZAPAMĆENOJ MEĆAVI na istoku Amerike!

Vesti

(VIDEO/FOTO) APOKALIPSA SAD! Najmanje 19 mrtvih u NEZAPAMĆENOJ MEĆAVI na istoku Amerike!

Podeli vest

Najmanje 19 osoba izgubilo je život u SAD zbog jake snežne oluje koja je pogodila veći deo Istočne obale, saopštili su zvaničnici.


Očekuje se da će nevreme trajati i danas, dok zvaničnici upozoravaju da najgore tek dolazi, prenosi AP.

Širom jugoistoka zemlje je skoro 133.000 građana ostalo bez struje, dok je 8.835 letova otkazano juče i danas, prenosi CNN.

Zbog snažne snežne oluje, uvedena je potpuna zabrana korišćenja motornih vozila u američkoj saveznoj državi Njujork, javio je AFP.

Tanjug/AP



Širom jugoistoka zemlje je skoro 133.000 građana ostalo bez struje, dok je 8.835 letova otkazano juče i danas, prenosi CNN.

Mećava, koja bi mogla da zatrpa delove srednjeatlantskog regiona u SAD pod snegom od 90 centimetara debljine, pogodila je i Vašington, preteći američkoj prestonici rekordnim nanosima.

Na autoputevima u Pensilvaniji i Kentakiju formirale su se kolone automobila duge i 30 kilometara, a neki putnici zavejani su više od 12 sati.

Šef policije u Vašingtonu Keti Lanijer kaže da je situacija preko noći "bila iznenađujuće mirna", dok su u obližnjem Baltimoru pale značajne količine snega, ali to nije izazvalo veće probleme. 

U jednom požaru koji je izbio u ranim jutarnjim čaosvoma povređena je jedna osoba, rekla je ona za CNN.
Tanjug/AP



Snežna oluja bi mogla da prekrije Baltimor i Vašington snegom od 60 do 90 centimetara debljine i da donese vetrove jačine od 48 do 80 kilometara na sat pre nego što, kako se očekuje prema najavama Nacionalne meteorološke službe, počne da jenjava danas po podne.

U supermarketima u Vašingtonu su nestašice prehrambenih namirnica, jer su građani juče kupovali velike zalihe.

Meterološki kanal je izvestio da je više od 85 miliona ljudi u najmanje 20 država obuhvaćeno upozorenjem na zimske uslove, a stanovnici Istočne obale su se snabdeli velikim količinama namirnica.

Tanjug/AP



Snežne padavine u Vašingtonu mogle bi da zasene oluju "Snoumagedon" koja je 2010. donela snežni pokrivač debljine 45,2 centimetra, ocenjuju meteorolozi upozoravajući da bi izuzetno opasna oluja mogla da ugrozi više od 50 miliona ljudi.

Direktor meteorološke službe Luis Učelini kaže da bi snežne padavine, za koje se očekuje da će trajati do nedelje, lako mogle da izazovu štetu u visini od milijardu dolara i da parališu istočnu trećinu zemlje. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saša

pre 8 godina

Pa, gospodo! Cackajte DAMUSA opet (Nostradamus)... Sa, vasim teorija o THE END - u, Sada ste dobili... ICE!!! THE END... Vase, teorije... Da, ne pametujete po WORLD - u! Puno... \n

Milan

pre 8 godina

Kako li je bilo indijancima vekovima, pod onim šatorima i u mokasinama?! I nisu imali mehanizaciju i komunalne službe.

mikas

pre 8 godina

Vi ste nas terorisali 78 dana sa neba,ssda to isto nebo terorise vas.

vera

pre 8 godina

Indijanac je živeo sa" Prirodom."DANAŠNJI čovek živi protiv" Prirode. Ovo još nije Apokalipsa....točak se okreče...............................................

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija