• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.01.2016

15:51

JAKUNJIN PREDLAŽE: Super auto-put od Londona do Njujorka, PREKO RUSIJE I KANADE!

Vesti

JAKUNJIN PREDLAŽE: Super auto-put od Londona do Njujorka, PREKO RUSIJE I KANADE!

Podeli vest

Izgradnju "super auto-puta" od zapada Evrope, preko Rusije i Kanade, do Njujorka, predložio je predsednik Svetskog društvenog foruma "Dijalog i civilizacija" Vladimir Jakunjin, preneo je danas grčki portal "Pondiki"

Taj biznismen, blizak prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina i do oktobra šef Ruske državne železnice, navodno smenjen zbog pronevere, izložio je u Ruskoj akademiji nauka predlog da se, uz korišćenje auto-puteva na severo-zapadu Evrope, počev od Londona, dograde putevi preko Sibira i Aljaske i povežu s putevima na severu Amerike, do Njujorka.

SPAJAJU LONDON I ALJASKU Rusi grade najduži autoput na svetu

Put koji bi koštao tri hiljade milijardi dolara, prvi put pomenut kao Putinova ideja marta 2015, bio bi deo "Trans-evro-azijske razvojne zone" (Eurasian Belt Development - TEPR), koja bi se u delu kroz Rusiju prostirala duž sadašnje Trans-sibirske železničke pruge, gasovoda i naftovoda.

Tanjug

To bi bio "medjudržavni, medjucivilizacijski projekat", rekao je Jakunjin, dodavši da bi izvodjenjem tog projekta nastala "svetska zona budućnosti", zasnovana na vrhunskoj tehnologiji.

Ukupno bi put bio dugačak čak 20.777 kilometara, od čega kroz Rusiju oko 10.000 kilometara.

Za sada Jakunjin nema konkretan predlog kako bi put prešao iz Rusije na Aljasku izmedju kojih je Beringov moreuz širine 88 kilometara. Moguća rešenja su stalna brodska veza, tunel i most, preneo je grčki list. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 8 godina

Super . ali da se vozi 160 km na sat a ne 110 :)\n\n

Saša

pre 8 godina

Zamisao, je SUPER! Mada, nesto mi tu zamisao kosi CINJENICA!!! SEIZMOLOSKO POMERANJE TLA! Sta, Radimo u tom pravcu... IZVITOPERICE NAM SE AUTO PUT U NEKIM PREDELIMA... Poznate su TEKTONSKE PLOCE!... Ipak, vazduh ostaje u daljem opticaju... Za, sada... Valjda!\n

Milance

pre 8 godina

To bi bilo grandioznije od Kineskog zida.Ladno bi se video i izvan Zemljine hemisfere.Ali pod uslovom da nema ogranicenja brzine zbog ogromne kilometraze.Mada,logicnije bi bilo zeleznica i voz koji tutnji 500 km/h.

banat1952

pre 8 godina

Ta sta ce im to mnogo je skupo a i sporo se putuje, JARS-26 putuje mnogo brze,od Moskve do NJujorka manje od dva sata - doduse samo u jednom pravcu.

Malo morgen

pre 8 godina

Човек наводно смењен због проневере, близак Путину, износи овакав предлог? О чему се ради? Скретање пажње са нечег важнијег? Одакле новци обзиром да Запад планира разбијање Русије?

marko

pre 8 godina

KAD BI OVO NAPRAVILI RUSIJA BIH PALA JER TIM AUTOPUTEM USPELI BIH NATOVCI ONO STO NE MO GU VOJNO USLI BI U 100 000 KOJEKAVI ISLOVCI I RAZBIL IRUSIJU NA KOTACIMA KAO TOBOZE TURISTI

mr burns from simpsons

pre 8 godina

covek ocigledno izgubljen u vremenu a alav a novac koji bi mogao zaraditi na gradnji tog puta a rusi vec dogovaraju system transporta vakumskim cevima" HAJPERLUP"izmedju moskve I petrograda..

deja cat

pre 8 godina

Ideja o povezivanju je vrlo Ok. Mada mislim da bi povezivanje zeleznicom bilo ekonomski isplatljivije i u izgradnji i kasnije u eksploataciji. Cilj ovog povezivanja je transport robe a ne turizam i sl. pozz.

Kosta

pre 8 godina

Uvodjenjem gigantskog trajekta smanjili bi troskove za verovatnih 1000 milijardi.Ovih dana pustisše u probnu plovidbu civilni trajekt (cruiser) koji košta samo 1,1 milijardu dolara; oko 400m dug, i 80m(?) širok, visine kao zgrada od 23 sprata. (prosečna veličina auta 5m x 2,5m x samo deset spratova, to čini (80x30)x10= 24.000 auta. Takav trajekt bi čak bio verovatno i prevelik; ako saobraća samo jednom dnevno, vozio bi poluprazan. I u svakom slucaju bilo bi to NAJSIGURNIJE!.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija