• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92/inofrmer.rs

29.01.2016

22:12

(VIDEO) OPASNE IGRE U PERSIJSKOM ZALIVU: Iranski dron špijunirao američkog nosača aviona!

Vesti

(VIDEO) OPASNE IGRE U PERSIJSKOM ZALIVU: Iranski dron špijunirao američkog nosača aviona!

Podeli vest

Iran je napravio seriju fotografija preko drona koji je nadletao američkog nosača aviona u toku vojnih vežbi u Persijskom zalivu...

Iranska državna televizija je objavila fotografije i snimke nosača, a zvaničnici su pohvalili ovakav poduhvat zbog težnji da se dobije što više podataka o snagama stranih država.

Američki zvaničnici su nedavno saopštili da je jedan dron preleteo iznad nosača, međutim nije utvrđeno da li je u pitanju bila iranska bespilotna letelica.

Iako nije došlo do opasnosti za američki nosač "Hari Truman", potparol američke mornarice je ovakav poduhvat ocenio "nenormalnim i neprofesionalnim". 

AMERI NE PRILAZITE: Iranska mornarica upozorila SAD na vojne vežbe u Omanskom zalivu!

Potparol Nikol Šuvgman je navela da se incident dogodio 12. januara, a tog dana je Iran zarobio deset američkih mornara koji su "greškom u navigaciji" upali u iranske vode. 

Iran nije saopštio kada je napravljen snimak. 

AP je naveo da je pretpostavka da je snimak napravljen u petak, pošto su vojne vežbe Irana počele ove nedelje. 

Šef iranske mornarice Habibolah Sajari naveo je da je ovo dokaz "hrabrosti, iskustva i tehnoloških iskustva operatora dronova".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija