• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2016

23:55

TUSK SPREMIO MOLBU ZA BRITANIJU: Novi predlog sporazuma o članstvu Londona u EU!

Vesti

TUSK SPREMIO MOLBU ZA BRITANIJU: Novi predlog sporazuma o članstvu Londona u EU!

Podeli vest

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk najavio je da će u utorak predstaviti predlog sporazuma o promeni uslova članstva Britanije u Evropskoj uniji

- Oko podneva ću predstaviti predlog novog rešenja pitanja članstva Britanije u EU. U poslednjih 24 sata je ostvaren dobar napredak, ali još ima nerešenih pitanja-  napisao je Tusk na Tviteru, a prenela je agencija AFP.

Tusk i Kameron su odredili rok od 24 sata tokom kojeg su diplomate morale da osmisle nacrt sporazuma, nakon što je njihov razgovor tokom večere sinoć u Londonu okončan bez bilo kakvog dogovora. 

BRITANIJI TESNA EVROPA: Bez dogovora na sastanku Kamerona i Tuska

Taj predlog će dalje biti dat na razmatranje svim članicama Unije, kako bi se do samita 18. februara postigao dogovor o britanskim zahtevima. 

To će omogućiti da Kameron u junu održi obećani referendum o članstvu Britanije u Uniji. 

Nastojanja zvaničnog Londona da promeni uslove svog članstva u UN su podigla buru u Evropskoj uniji, koja se već mesecima suočava sa najvećim prilivom izbeglica još od Drugog svetskog rata, kao i posledicama dužničke krize u evrozoni. 

Portparol Kameron je ranije danas upozorio da ima još da se obavi dosta posla pre nego što bude postignut dogovor. 

Medju četiri zahteva Britanije su zaštita članica EU koje nisu u evrozoni, obezbedjenje veće ekonomske konkurentnosti Unije, mogućnost neučestvovanja u sve čvršćoj ujedinjenosti unutar EU, kao i ograničavanje pristupa socijalnoj pomoći radnicima iz EU u Britaniji.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija