• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

02.02.2016

12:47

ŠOJGU O MOĆI RUSKE AVIJACIJE: 3.000 aviona i helikoptera može da odgovori svakom zadatku!

Vesti

ŠOJGU O MOĆI RUSKE AVIJACIJE: 3.000 aviona i helikoptera može da odgovori svakom zadatku!

Podeli vest

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je tokom sastanka u vojnom resoru da je operacija u Siriji potvrdila visoke borbene sposobnosti ruske avijacije...

- Visoke borbene sposobnosti ruske avijacije potvrđene su tokom operacije u Siriji - rekao je ministar Sergej Šojgu.

On je naglasio da ruski avioni svakodnevno izvode precizne napade na baze terorista, njihove komandne centre i druge objekte.

Ministar odbrane je dodao da Rusija raspolaže avijacijom koja garantovano može da ispuni sve zadatke koji se od nje očekuju.

(VIDEO) PUTIN NE VERUJE ERDOGANU: Rusija šalje još borbenih aviona u Siriju!

Vazdušno-kosmičke snage raspolažu sa 3.000 aviona i helikoptera, a modernizovano ih je 52 odsto.

- Naoružanje Vazdušno-kosmičkih snaga sastoji se od više od 3.000 aviona i helikoptera. Pritom, savremenih i modernizovanih tipova ima 52 odsto - saopštio je šef vojnog resora.

Vojska poseduje najnovije lovce Su-21 i bombardere Su-34, udarne helikoptere Ka-52 "aligator" i Mi-28N "noćni lovac" - podseća ministar.

Prema Šojguovim rečima, uloga avijacije u osiguravanju bezbednosti i odbrane je u porastu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Antifamo

pre 8 godina

Sami Ameri imaju 14.000 aviona,bez saveznika.Vi ste Rusi obicna BEDA.

cekaj sta

pre 8 godina

14 000 aviona? U redu, mrzi me da proveravam wikipediju pa cu da ti poverujem. Rusi imaju bolji PVO od bilo koga na svetu. Ruski PVO americki avioni = ameri mogu imati 40 000 aviona i to nece napraviti nikakvu znacajnu razliku

Sale

pre 8 godina

Imaju Ameri 16 000 aviona racunajuci i F14 iz sedamdesetih godina, pola od toga nije u operativnoj upotrebi i prebacuje se na groblja aviona, imas i na YT snimaka tih deponija za avione za koji i sami kazu da su u letnom stanju ali su im istekli resursi i nisu pouzdani za letenje.

Dragan

pre 8 godina

Nekada, davno, sedamdesetih godina, u vreme hladnog rata, izašao je podatak da Rusi mogu ubiti svakog Amerikanca 9 puta, a Amerikanci mogu ubiti svakog Rusa 11 puta. Zar je bitno uopšte, ko koliko ima aviona, jer takvu istinu retko ko zna.

DuleGURU

pre 8 godina

Rusija ce sa Putinom u bliskoj buducnosti biti jaca nego SSSR nekada. Zivi bili, pa videli.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija