• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rt.com/informer.rs

06.02.2016

09:47

(UZNEMIRUJUĆE) AMERIČKA TORTURA! Evo kako "čuvari demokratije" SUROVO MUČE ZAROBLJENIKE!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆE) AMERIČKA TORTURA! Evo kako "čuvari demokratije" SUROVO MUČE ZAROBLJENIKE!

Podeli vest

Američko Ministarstvo odbrane objavilo je 198 fotografija zatvorenika koje su mučili pripadnici američkih snaga u Iraku i Avganistanu između 2003. i 2006. godine



Fotografije su nastale tokom internih vojnih istraga i potiču iz perioda nedugo nakon američke invazije na Irak, kad je u SAD predsednik bio DŽordž Buš mlađi, preneo je sajt RT.

Na većini fotografija su izbliza prikazani delovi tela na kojima se vide modrice i ogrebotine, dok su neke slike veoma uznemirujuće. Lica zatvorenika podvrgnutih mučenju su sakrivena.

Uz slike nisu objavljene i informacije o kontekstu u kojem su one napravljene, poput toga gde su zatvorenici držani i pod kojim okolnostima, kao niti kakvim vrstama torture su bili podvrgnuti.

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ:

TOP SECRET! Američki psiholozi smišljali tehnike mučenja za CIA i Pentagon!

- Objavljene fotografije ilustruju samo manji deo stvarne horor priče, odnosno prakse mučenja koju sprovodi američka vlada -
 izjavila je direktorka programa za bezbednost i ljudska prava američkog ogranka "Amnesti internešenela" Norin Šah.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djokica

pre 8 godina

Tako je kada lažu pa doći do istine moraju se primeniti konkretnije metode. To bi svi radili da imaju mogućnosti. Sveta Inkvizicija u ime Hrista i božanske "ljubavi" . No big deal.

Saša

pre 8 godina

CIA... Standard... Njihov nacin... Prepoznatljiv... Iz, kontejnera... Klasika...NULA od agencije... SSSR vam je STRAH U KOSKE NABIO... Pogotovo... NKVD... Tek! ce da vam NATERAJU strah u koske!... Preko okeanska \"Pameti\"... \n

Lala iz Banata

pre 8 godina

Кад ћете већ једаред прихватити чињеницу: Америка и Демократија... то нема везе једно са другим...То ти је као Бог и - Шеширџија, распон... Мож* они то да назову и "КОМУНИЗАМ" и КАКО ГОД ХОЋЕ... у стварном свету САД-е влада апсолутни мрак једног ТОТАЛИТАРНОГ СИСТЕМА владавине...који себе додуше назива "Демократија"...али то је јако далеко од праве истине....Треба само пажљиво анализирати стварне односе и стваран живот грађанина и РЕЖИМА...и све се да јасно видети...ТОТАЛИТАРИЗАМ замаскиран "изборима" између 2 исте партије...Штета што Тито није узео тај модел - да је имао 2 комунистичке партије...Једну "Росе" а другу "црвену" по угледу на амерички систем - мого је и он сирома ућарити Нобелову Награду..!

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija