• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.02.2016

17:54

MERKELOVA STALA NA STRANU TURSKE: Užasavamo se ruskog bombardovanja u Siriji!

Vesti

MERKELOVA STALA NA STRANU TURSKE: Užasavamo se ruskog bombardovanja u Siriji!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u Ankari da je užasnuta patnjama koje su izazvale ruske vazdušne operacije u Siriji

Merkel je na zajedničkoj konferenciji za novinare s turskim premijerom Ahmetom Davutolguom rekla da će Turska i Nemačka tražiti u Ujedinjenim nacijama da se svi pridržavaju rezolucije iz decembra koja poziva sve strane da bez odlaganja obustave napade na civilno stanovništvo.

- U prethodnih nekoliko dana smo, ne samo zaprepašćeni, već i užasnuti patnjama desetinama hiljada ljudi zbog bombardovanja, bombardovanja pre svega sa ruske strane - rekla je Merkel.

Merkel je dodala da je pod takvim okolnostima teško održati mirovne pregvore i naglasila da se situacija mora brzo okončati.

Davutolgu je rekao da je sirijski grad Alep "de fakto pod opsadom".

UN O IZBEGLIČKOJ KRIZI: Merkelova je heroj, ostali pali na testu ljudske pristojnosti!

- Na ivici smo nove ljudske tragedije. Niko ne bi trebalo da oprašta ili toleriše ruske vojne napade koji se svode na etnički masakr govorenjem da će se 'Turska ionako pobrinuti za sirijske izbeglice - rekao je Davutoglu.

On je rekao da niko ne treba da očekuje da će Turska preuzeti njegov teret.

Merkel je pod pritiskom kod kuće da se smanji priliv izbeglica, dok je Turska, koja je već prihvatila 2,5 miliona sirijskih izbeglica, pod pritiskom EU da da otvori svoje granice za 35.000 Sirijaca koji beže pred napadima vladinih snaga u Alepu.

Davutoglu je rekao da su se on i Merkel saglasili da humanitarna grupa iz dve zemlje pomaže dostavljanje pomoći sirijskim izbeglicama na granici i dodao da će izbeglice biti puštene u Tursku "kada bude neophodno".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirko

pre 8 godina

Gde si bila licemercino, dok su Turci naoruzavali an Nusru, teroristicku organicaziju protiv koje se sad bori Sirijska vojska u Alepu? Gadite mi se...

Pedja

pre 8 godina

Pa BritOnci danas izjavise 'kako im trupe nisu dole u Alepu zbog GOMILE DZIHADISTA '. Ako su dole gomile ISIS, kako onda Rusi napravise humanitarnu katastrofu?

PAVLE Prvi

pre 8 godina

NACISTI i USTASE - E U-staska tvorevina, HITLAR i PAVELIC su njihovi IDOLI i ne mogu oni nikada biti iskreni prijatelji RUSIMA NEMCI, a nama HRVATI, ali izgleda da ni SRPSKA ni RUSKA DUSA to ne mize prihvatiti, a razum shvatiti - TRAGEDIJA.PAVLE Prvi

alexandar

pre 8 godina

eh..ovo rusko bombardovanje izgleda nije dovoljno \"milosrdno\"-kao americko\n

dragan

pre 8 godina

ma dali si se uzasavala kad ste srbiju bombardovali\n

taras

pre 8 godina

I ja se uzasavam kada neko spomene nemce i `gospodju` Merkel. U Evropi nema vecih zlocinaca od njih i njihovih sticenika, a nase bivse brace. U dvadesetom veku su tri puta masakrirali srpski narod iako srpska cizma nikada nije stupila na tlo nemacke i niste se uzasavali tom cinjenicom. .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija