• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.02.2016

23:35

AUSTRIJA OPTUŽUJE GRČKU: Atina ne štiti granicu s dovoljno brodova!

Vesti

AUSTRIJA OPTUŽUJE GRČKU: Atina ne štiti granicu s dovoljno brodova!

Podeli vest

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner kritikovala je danas zvaničnu Atinu, povodom posete zamenika šefa grčke diplomatije Nikosa Ksidakisa Beču, zbog nedovoljne zaštite granice od strane grčke obalske straže

Ona je sagovorniku postavila pitanje "zašto je političko rukovodstvo Grčke na stavu da ne može svoju morsku flotu da upotrebi u obavljanju civilnih zadataka, na primer kontrola spoljne granice EU".

Za druge zemlje je potpuno normalno da vojska pruža podršku u obezbeđivanju granica, poručila je Mikl-Lajtner, podsećajući da su Nemačka i Italija u Mediteran upićivali svoje vojne brodove u savladavanju talasa izbeglica.

KRENUO NOVI TALAS: Više od 1.000 izbeglica stiglo u luku Pirej

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije je ukazala na aktuelni izveštaj o Šengencu u kojem se iznose velike kritike na račun grčkog rukovodstva. ""Sada se radi o tome šta grčka vlada planira kako bi pod kontrolu stavila zajedničku spoljnu granicu EU, naravno uz podršku cele Unije, naglasila je Mikl-Lajtner.

Ona je podvukla da je jasno da je premalo brodova do sada korišćeno i da se Austrija ne može osloniti na Grčku pa je zbog toga započela razgovore sa državama duž balkanske rute, u cilju smanjenja pritiska sa juga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija