• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

10.02.2016

22:02

LONDON I PARIZ TRAŽE OD MOSKVE: Rusija da prestane sa udarima u Siriji!

Vesti

LONDON I PARIZ TRAŽE OD MOSKVE: Rusija da prestane sa udarima u Siriji!

Podeli vest

Velika Britanija i Francuska pozvale su Rusiju da prestane s vazdušnim napadima u Siriji, kao i da utiče na Asada u cilju uspostavljanja prekida vatre

Ambasadr Velike Britanije pri UN Metju Rajkroft podsetio je da će zvaničnici država koje pokušavaju da zaustave sukob u Siriji u četvrtak u Minhenu razgovarati o napretku na tim problemima.

Francuski ambasador pri UN Fransoa Delatr rekao je da je poboljšanje humanitarne situacije "uslov za kredibilne političke pregovore". 

- Režim i njegovi saveznici ne mogu da se pretvaraju da pružaju ruku opoziciji dok drugom rukom pokušavaju da ih unište - rekao je Delar. 

HOĆE DA PUCAJU NA RUSKE AVIONE: Sirijska opozicija moli za rakete zemlja - vazduh?!

Kurdski borci su ranije danas, uz podršku ruskih vazdušnih snaga, krenuli u ofanzivu u severnoj Siriji, u pokušaju da zauzmu vojnu vazduhoplovnu bazu koja je u rukama sirijskih pobunjenika, saopštili su aktivisti i pobunjenici. 

AP navodi da su kurdski borci među najefikasnijim snagama koje se bore protiv terorističke organizacije Islamska država, ali da su uglavnom ostali neutralni u konfliktu između Asada i pobunjenika. 

BIVŠI OBAVEŠTAJAC MI6 PRIZNAO: Asad i Rusija su na korak od trijumfa u Siriji!

Sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji saopštila je da je od početka ofanzive 1. februara u provinciji Alepo oko 518 osoba ubijeno, među kojima su 101 civil, 169 pobunjenika i 143 vojnika i pripadnika provladinih snaga. 

Najmanje 250.000 ljudi ubijeno je u sukobima koji traju od marta 2011. godine u Siriji, a više miliona je raseljeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

А зашто сада - и то, пред капитулацијом џихадиста...? Што се нисте ангажовали " на миру " пре 7-8 месеци, него ето баш сада, када је Асад на корак од циља...?...Да вас није ко "замолио" - онако са стране..?!

UFOLOG

pre 8 godina

A HA a u našem slučaju to nije bilo moguće. Nego su nastavili još jače.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija