• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.02.2016

19:28

LAVROV U MINHENU: Vojske SAD i Rusije moraju da sarađuju da bi u Siriji bilo primirja!

Vesti

LAVROV U MINHENU: Vojske SAD i Rusije moraju da sarađuju da bi u Siriji bilo primirja!

Podeli vest

Američke koalicione snage i ruska vojska treba da sarađuju na terenu u postizanju prekida vatre u Siriji kako bi on stupio na snagu za nedelju dana, ocenio je u Minhenu šef ruske diplomatije Sergej Lavrov...

- Da bi sve uspelo neophodna je saradnja vojnika na terenu, bilo da je u pitanju humanitarna pomoć ili sve povezano s primenom prekida vatre - rekao je Lavror, javila je ruska agencija Ria Novosti.

Lavrov je rekao da je od početka ruske vazdušne intervencije u Siriji, 30. septembra 2015. godine, Rusija predlagala vojne kontake s međunarodnom koalicijom koju predvode SAD.

- Na žalost, SAD su izbegavale da sarađuju u ovojoj oblasti... Verujem da su sada shvatili da vojna saradnja ne može da se zaobiđe ako želimo rešenje sirijske krize - dodao je ruski ministar.

MIR STIŽE U NAPAĆENU SIRIJU! Velike sile postigle dogovor o OKONČANJU RATA!

Diplomate svetskih sila dogovorili su se na sastanku u Minhenu da dalje rade na privremenom "prekidu neprijateljstava" u Siriji, bez konkretnih rezultata kako da se obezbedi dugoročni mir u toj zemlji.

Dogovor na marginama bezbednosne konferencije o Siriji deo je kompromisa SAD, koje su želele hitan prekid vatre, i Rusije, koja je predložila da primirje stupi na snagu do 1. marta.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 8 godina

Gospodine Lavrov samo racunajte s tim da se o tome Ameri ne pitaju nego Engleska lop.... kruna koja je i sama ubila svoju princezu Dajanu ! Ameri su samo oni buzdovani ko bodi gard koji izvrsavaju naredjenja a ponekad ih se pusti da i oni nesto sami uradi i svaki puta u-eru stvar glupa-i glu-i je su nastali od kurvi i kriminalaca proteranih iz Evrope !

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija