• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2016

23:23

MEDVEDEV POJASNIO: Nema primirja za grupe koje je SB UN proglasio za terorističke

Vesti

MEDVEDEV POJASNIO: Nema primirja za grupe koje je SB UN proglasio za terorističke

Podeli vest

Bilo kakva kopnena operacija u Siriji imaće za posledicu "potpun, dug rat", izjavio je u intervjuu za TV kanal "Evronjuz" ruski premijer Dmitrij Medvedev

Komentarišući izjavu američkog državnog sekretara DŽona Kerija, da bi ukoliko mirovni plan za Siriju doživi neuspeh, još stranih vojnika ušlo u konflikt, Medvedev je rekao da su to reči koje "nemaju svrhu".

- On to nije trebalo da kaže iz jednostavnog razloga: ukoliko je sve što želi produžetak rata, on može da izvede kopnene operacije i bilo šta drugo. Ali ne pokušavajte nikog da uplašite - istakao je Medvedev.

- Dozvolite da ponovim da niko nije zainteresovan za novi rat, a kopnene operacije su potpun nov i dug rat kazao je Medvedev.

RUSIJA IZMEĐU OPTUŽBI TURSKE I AMERIKE: Ne koristimo zabranjeno oružje u Siriji

Velike sile dogovorile su se u petak u Minhenu o primirju u kofliktu u Siriji, u kome je najmanje od 2011. godine 250.000 ljudi izgubilo život, naveo je Rojters.

Ruski premijer je izjavio da Rusija insistira na zajedničkom stavu o tome kada treba da stupi na snagu primirje u Siriji, jer će se u protivnom sukob samo pogoršati. 

- Odluka o obustavi borbenih operacija zavisi od toga da li su sve strane spremne da polože oružje i koliko brzo-  rekao je Medvedev.

Najopasnije je kada jedna grupa prestane da se bori, a druga počne da na tome bazira svoj vojni uspeh, jer to samo vodi eskalaciji sukoba, ocenio je Medvedev. 

POMIRUJUĆE REČI IRANSKOG MINISTRA: U borbi protiv džihadista sarađivaćemo i sa Saudijskom Arabijom!

"Iz tog razloga trebalo bi da se donese zajednička odluka kada da se obustavi vojna akcija. To bi trebalo da bude cilj", rekao je Medvedev.

On je naveo da će Rusija delovati u skladu sa postojećim sporazumima sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom sa jedne strane, a sa druge u skladu sa sporazumimma koje trenutno pokušava da postigne sa ostalim zemljama, uključujući SAD, preneo je TAS S.

Medvedev je podsetio da je 4. februara Rusija izašla sa inicijativom za opšte primirje u Siriji.

"Bilo je izvesnog oklevanja kod američkih kolega. Oni su morali da prevaziđu neslaganja između Stejt departmenta i Ministarstva odbrane, a zatim su apelovali na Baraka Obamu i izgleda su postigli dogovor", rekao je Medvedev.

ERDOGAN PRED PORAZOM, NE POMAŽE NI AMERIKA: Putin presekao kanale snabdevanja pobunjenika u Siriji!

Međunarodna grupa za podršku Siriji, koju čini oko 20 zemalja, sastala se u Minhenu 11. februara i dogovorila da u roku od nedelju dana obezbedi primirje u Sirji i dostavi pomoć stanovništvu.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri sastali su se takođe u Minhenu 13. februara kako bi razmotrili konkretne korake za primenu prethodno postignutih sporazuma.

Obustava vatre neće se odnositi na vazdušne udare protiv Islamske države i teroritičke grupe Džabat al Nusra i srodnih grupa koje je Savet bezbednosti UN proglasio za terorističke.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija