• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

16.02.2016

19:44

VRAĆAJU NAM 200 IZBEGLICA! Hrvatska pojačava kontrolu granice sa Srbijom!

Vesti

VRAĆAJU NAM 200 IZBEGLICA! Hrvatska pojačava kontrolu granice sa Srbijom!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je danas, povodom najava Austrije o pooštravanju kriterijuma za prihvat izbeglica i migranata, da je uputilo dodatne policijske snage na granicu sa Srbiju i da će oko 200 migranata vraćenih iz Slovenije uputiti nazad u Srbiju

- Direktor policije Vlado Dominić uputio je dodatne snage interventne i granične policije koje će pojačano kontrolisati granicu prema Srbiji, kako u pojasu granične crte, tako i u dubinskoj kontroli - saopštio je MUP na svojim internet stranicama.

U saopštenju povodom najava Austrije o pooštravanju kriterijuma za prihvat izbeglica i migranata, hrvatska policija je navela da je primila obaveštenje Slovenije s kojim je upoznala policije Srbije i Makedonije.

BEČ SPUŠTA RAMPU: Austrija će primati samo ugrožene izbeglice

- Brojka od 2.500 migranata na dnevnoj bazi ne predstavlja problem po pitanju prihvata u Republici Hrvatskoj i daljeg transfera prema Republici Sloveniji, budući da je upravo to prosečan broj migranata na dnevnoj bazi u zadnjih nekoliko sedmica - ističe MUP.

U saopštenju se navodi da je od vikenda hrvatska policija prihvatila 200-tinak migranata koje je vratila policija Slovenije. Oni se nalaze u prihvatnim centrima za strance i biće vraćeni u Srbiju.

Najavljeno je da će se u četvrtak, 18. februara, u Zagrebu susresti šefovi policija država na izbegličkoj ruti – Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije, da bi razgovarali o aktualnim pitanjima i mogućim rešenjima koja se odnose na izbegličku krizu.

PRITISAK SA SVIH STRANA! Grčka protiv zatvaranja makedonsko-grčke granice za izbeglice!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija