• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

19.02.2016

11:58

ZAOŠTRAVA SE! Kina optužila SAD za militarizaciju Južnog kineskog mora!

Vesti

ZAOŠTRAVA SE! Kina optužila SAD za militarizaciju Južnog kineskog mora!

Podeli vest

Kina je danas optužila SAD za militarizaciju Južnog kineskog mora, nekoliko dana nakon navoda da je Peking rasporedio rakete zemlja-vazduh na spornom ostrvu u toj oblasti

Patrole američkih vojnih letelica i brodova mornarice, uz zajedničke vežbe s regionalnim partnerima, povećale su tenzije i predstavljaju pravu militarizaciju, rekao je novinarima portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hong Lej.

Američki i tajvanski zvaničnici su prethodno saopštili da satelitski snimci pokazuju da su rakete rasporedjene na ostrvo Vudi u Južnom kineskom moru, dok Kina nije demantovala tvrdnje.

ZBOG NACIONALNE ODBRANE? I Kina raspoređuje raketni sistem duž svoje teritorije!

AP navodi da odluka o rasporedjivanju raketa dolazi nakon što je Kina počela da podiže veštačka ostrva u Južnom kineskom moru, što se smatra naporima Pekinga da praktično zauzme celo područje i resurse tog mora, pa su pojedine susedne zemlje počele da bliže saradjuju sa SAD.

NEBESKA ČUDOVIŠTA! Rusi isporučuju četiri borbena aviona Kinezima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sudija

pre 8 godina

Treba hitno donijeti Zakon u UN da se vojna sredstva kopnena,vazdusna ili pomorska ne mogu koristiti van granica domicilne drzave. \n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija