• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.02.2016

10:36

PATRIJARH KIRIL: Latinska Amerika kao Rusija, samo s tropskom klimom!

Vesti

PATRIJARH KIRIL: Latinska Amerika kao Rusija, samo s tropskom klimom!

Podeli vest

Latinska Amerika je gotovo kao Rusija, samo sa vrućom tropskom klimom, izjavio je danas patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril, osvrćući se na svoju gotovo dvonedeljnu turneju Latinskom Amerikom i Antarktikom, koja završava sutra



- Latinska Amerika je kao Rusija, samo sa tropskom klimom. U španskom postoji reč ''manjana'', koja znači ''sutra''. Ali ako vam kažu da je neki sastanak sutra, ne možete da budete sigurni da li će on biti sutra, sledeći dan ili čak i kasnije - rekao je patrijarh, a prenela agencija Tass.

(VIDEO) PATRIJARH KIRIL I PAPA FRANJA PIŠU ISTORIJU! Poglavari crkava pozvali na ujedinjenje hrišćana!

- Osim toga, emocionalni i verski aspekat kod ljudi je veoma sličan našem narodu - naveo je Kiril.

On je dodao:

- Postoje dva regiona u svetu kojima može da se pripiše nada u renesansu hrišćanstva, a to su Rusija i Latinska Amerika. Zato sam, čim sam postao patrijarh, veoma želeo da posetim Latinsku Ameriku.

PATRIJARH KIRIL: Učiniti sve da izbegnemo sukob svetskih sila - to bi moglo da razori čitav svet!

AP PHOTO



Patrijarh Kiril je, međutim, upozorio da su počeli da se pojavljuju prvi znakovi slabljenja hrišćanstva.

- To su uglavnom posledice aktivnosti misionara iz razvijenih zemalja, koji na taj način slabe poziciju Katoličke crkve. Ali, što je još važnije, izvesne političke snage kopiraju političke modele sa Severa, gde se ignorišu verski stavovi naroda - rekao je on.

ISTORIJSKI DAN ZA PRAVOSLAVLJE: Ruski patrijarh Kiril, održao liturgiju na Antarktiku!

Prva turneja patrijarha moskovskog Latinskom Amerikom, u sklopu koje je posetio Kubu, Paragvaj i Brazil, počela je 11. februara, a završava se sutra. 

Najvažniji događaj tokom te turneje bio je sastanak sa papom Franjom, što je bio prvi sastanak poglavara Rimokatoličke i pravoslavne crkve u poslednjih gotovo hiljadu godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija