• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.02.2016

10:18

ZAKERBERG NA METI ISLAMISTA! Džihadisti prete direktorima fejsbuka i tvitera!

Vesti

ZAKERBERG NA METI ISLAMISTA! Džihadisti prete direktorima fejsbuka i tvitera!

Podeli vest

Islamska država uputila je pretnje direktorima društvenih mreža Fejsbuk i Tviter, Marku Zakerbergu i Džeku Dorsiju, zbog njihovih napora da ukinu naloge medija na internetu koje koriste ekstremisti

 

Veb stručnjaci su, naime, na portalu “Telegram” koji koristi Islamska država, pronašli preteći video snimak od 25 minuta sa fotografijama Zakerberga i Dorsija “prekrivenim rupama od metaka”.

Tviter je početkom meseca saopštio da je obrisao 125.000 naloga zbog “pretećih poruka i promocije terorističkih napada”. Ti nalozi su većinom bili povezani sa Islamskom državom.

Fejsbuk je, takođe, saopštio da je preduzeo korake da bi se obezbedilo da teroristi ne koriste naloge.

Islamska država tvrdi da je hakovala više od 10.000 Fejsbuk naloga, više od 150 Fejsbuk grupa i 5.000 Tviter naloga.

- Ako zatvorite jedan nalog, mi ćemo otvoriti 10 - navodi se u navodnoj poruci Islamske države.

ISPOVEST SRPSKE DOKTORKE ZATOČENE NA AERODROMU U TRIPOLIJU: ŽIVOT U LIBIJI JE PAKAO, oko nas padaju bombe, prate nas i prisluškuju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija