• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

26.02.2016

23:56

DIKTATURA U TURSKOJ: Specijalci uhapsili dečaka, vređao Erdogana na Fejsbuku!

Vesti

DIKTATURA U TURSKOJ: Specijalci uhapsili dečaka, vređao Erdogana na Fejsbuku!

Podeli vest

U Turskoj je definitivno strogo zabranjeno vređanje predsednika. Kada pročitamo ovako(čudnu) vest, očigledno je da su svi jednakipred zakonom, ne uzimajući godine u obzir

Naime, pre nekoliko dana turski specijalci su priveli trinaestogodišnjeg dečaka, jer je sa svog „Fejsbuk“ profila vređao predsednika Turske Redžepa TajipaErdogana.

Dečak je, kako svetski mediji prenose ovu neobičnu vest, na društvenoj mreži „Fejsbuk“ objavio video-snimakkoji sadrži uvrede na račun predsednika, a u akciji specijalaca brzinom "svetlosti" je priveden. 

Antiterorističke jedinice opkolile su kuću u kojoj živi trinaestogodišnjak, nakon što su dobili "dojavu" da je dečak postavio snimak.

Dete je u policijskoj stanici saslušano kao najveći kriminalac, pa je kasnije pušten iz pritvora jer je maloletan. Dečak je tvrdio da on nije postavio snimak i da nekoliko njegovih drugara ima šifru za njegov nalog.

"A.S. je saslušan. Rekao je da on nije postavio snimak i da na „Fejsbuk” jedino postavlja snimkevideo-igrica. Dečak je istakaoda njegovi drugovi iz kraja i iz škole imaju šifru za njegov profil, ali da ne zna ko bi mogao da postavi takav klip" rekao je policijski izvor iz istrage.

Podsetimo, uvreda predsednika Erdogana se u Turskoj smatra krivičnim delom. Osuđeni mogu da provedu i do četiri godine iza rešetaka. Turska policija je do sada uhapsila brojne novinare, blogere, akademike ali i obične građane, jer su navodono vređali predsednika.

Apsurd je što će dva dečaka, koji imaju 12 i 13 godina, provesti dve godine u popravnom domu, jer su u oktobru 2015. godine pocepali plakate sa Erdoganovim likom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Ал зато нашег Председника...може Ко хоће - и како хоће...!! Турци... ово кад би знали... масовно би похрлили за - Србију ! Претекли би све оне силне мигранте..! Нема у свету демократије ко у Србији ! Јемчим..!

Mile

pre 8 godina

Dosla su vremena da je stvarno tesko biti natofil, ko moze da definise amiricko shvatanje demokratije i ljudskih prava, treba da dobije Nobelovu nagradu. \n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17