• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

02.03.2016

23:15

NEĆE MU DOZVOLITI: Evo zašto Donald Tramp ne može da bude predsednik Amerike!

Vesti

NEĆE MU DOZVOLITI: Evo zašto Donald Tramp ne može da bude predsednik Amerike!

Podeli vest

Pre nekoliko meseci nominacija Donalda Trampa za predsednika SAD se činila nemogućom. To se danas čini gotovo neizbežnim, piše CNB

Pre nekoliko meseci nominacija Donalda Trampa za predsednika SAD se činila nemogućom. To se danas čini gotovo neizbežnim, piše CNBC.

Kako navodi autorka teksta objavljenog na CNBC, kada je Donald Tramp započeo kampanju činilo se da ga niko neće podržati nakon komentara upućenih migrantima iz Meksika.

- Kada je uvredio novinarku delovalo je da je njegova kampanja gotova. Kada je pozvao na zabranu dolaska muslimana činilo se da je to njegov poslednji trzaj. Ali iznova i iznova, samo je dobijao veću podršku - piše novinarka Džulisa Ars. 

Kako je ona navela, rasizam i seksizam su razlozi “zbog kojih Tramp ne sme da bude naredni predsednik Sjedinjenih Američkih Država“. 

- Ono što nisam shvatala jeste da ljudi podržavaju Trampa zato što je on otelovljenje njihove sopstvene ideologije. Većina Amerikanaca koji osećaju da im je oduzeta njihova država podržaće Trampa- napisala je ona. 

Kako se navodi, postoji samo jedan razlog zbog kojeg Trampove pristalice ne treba da ga podrže, jer “nije kvalifikovan“. 

“Pod tim podrazumevam da Tramp nije sposoban da ispuni nijedno od svojih obećanja“, navodi Džulisa Ars. 

“Razumem neke ljude koji podržavaju izgradnju zida na meksičkoj granici, to će sprečiti ilegalce da otimaju Amerikancima poslove. Tramp još nije objasnio ko će da plati izgradnju zida“, navodi se u tekstu. 

Dalje se navodi na koji način bi presecanje ekonomskih odnosa sa Meksikom uticalo da pogoršavanje američke ekonomije i na koji način bi bila pogođena ekonomija Mičigena, Kalifornije i Teksasa. 

“Dok mi, protivnici Trampa, smatramo da on ne bi trebalo da bude predsednik jednostavno jer nije kvalifikovan, njegove pristalice treba samo da se zapitaju da li on može da ispuni bilo koje obećanje“, navodi se na kraju teksta. 

Da podsetimo, na izborima održanim u utorak među republikancima Tramp je odneo pobedu u sedam saveznih država država, Ted Kruz u tri, a Marko Rubio u samo jednoj. 

Među demokratama, Hilari Klinton pobedila je u sedam država, a njen rival Sanders u četiri.

PROČITAJTE JOŠ:

SUPERUTORAK! KLINTONOVA I TRAMP SLISTILI KONKURENTE, sve bliže borbi za Belu kuću!

RUBIO NAPAO TRAMPA: Nije se odrekao podrške rasista iz Kju kluks klana!

(VIDEO) OVAKO BIJE DONALD TRAMP: Kandidat za predsednika SAD, u ulozi rvača sa kravatom!

NERVOZA U ŠTABU HILARI KLINTON: Mladi Amerikanci masovno uz Bernija Sandersa!

OLBRAJTOVA PRETI AMERIKANKAMA: Pomozite Hilari ili ćete u pakao!

HILARI RAZBILA BERNIJA Klintonovoj tri puta više glasova u Južnoj Karolini

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

Кој год дође за прецедника Америке што је као Сједињена њоме исти и даље командују.ТО СУ ЊИХОВИ ПЕНЗИОНИСАНИ ГЕНЕРАЛИ!Најпре изазову рат где им одговара а онда крене продаја оружја.И на томе реону света остане хаос!А онда ИДЕМО ДАЉЕ!

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija