• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2016

18:08

BORISOV NE PUŠTA MIGRANTE: Bugarska šalje vojnike na granicu sa Grčkom!

Vesti

BORISOV NE PUŠTA MIGRANTE: Bugarska šalje vojnike na granicu sa Grčkom!

Podeli vest

Bugarska će poslati više od 400 vojnika i drugih pripadnika bezbednosnih snaga da čuvaju njenu granicu sa Grčkom, zbog strahova da će se protok migranata duž balkanske rute pojačati sa početkom toplijeg vremena, rekao je danas bugarski premijer Bojko Borisov

- Stotine ljudi, više od 400 njih, iz redova vojske, paravojne policije i policije, ostaće ovde trajno- rekao je premijer Borisov posle vežbi bezbednosnih snaga u kojima su učestvovali helikopteri i oklopna vozila na grčkoj granici u blizini Makedonije, prenosi AFP.

Kako je dodao, još 500 pripadnika bezbednosnih snaga moglo bi biti mobilisano u roku od nekoliko sati ukoliko bude potrebno.

Bugarska sa Grčkom delu granicu dugu 470 kilometara, koju uglavnom sačninjavaju planine, a samo trećina bi mogla biti prohodna za migrante, navodi francuska agencija.

Prošlog meseca je bugarski parlament dodelio vojsci veća ovlašćenja kako bi pomogla u čuvanju granica Bugarske, dok su vojnici ranije mogli samo da pružaju tehničku i logističku podršku.

Bugarska već ima skoro 2.000 policajaca koji čuvaju granicu u dužini od 260 kilometara sa Turskom i trenutno produžava ogradu od bodljikave žice u dužini od 30 kilometara, podseća AFP.

Te mere su do sada pomogle Bugarskoj da ostane na margini glavne migrantske rute od Turske i Grčke ka severnoj Evropi, ali sada kada su Austrija i balkanske zemlje ograničile ulazak na svojim granicama izbeglice traže nove puteve ka Zapadnoj Evropi.

PROČITAJTE JOŠ:

BAN KI MUN PROTIV OGRADA: Ograničenja na balkanskim granicama-kršenje Konvencije!

IZBEGLICE MOLE MAKEDONCE: Pustite nas, spasite nas!

GRCI U PROBLEMU DO GUŠE Do kraja marta ostaće im "zaglavljeno" 70.000 izbeglica!

DRAMA NA GRANICI MAKEDONIJE I GRČKE Sredovečna žena izbeglica pokušala da se zapali!

DOJČE VELE O MIGRANTSKOJ KRIZI: Strah Balkana da ne postane cilj za izbeglice!

BUDUĆNOST U ŽICI: Mađarska spremna da gradi ogradu na granici sa Rumunijom!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRB

pre 8 godina

Бугари, Мађари и Хрвати се лепо заградише, као некада у време Хитлера, слушају маму Меркел, а ти Србијо види шта ћеш, не би ме чудило да сада нареде Македонији да све из Грчке пропусте у Србију.

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija