• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

05.03.2016

18:43

(VIDEO) TURCI GAZE SPORAZUM: Nemilice granatiraju Siriju, opozicija moli Ruse za pomoć!

Vesti

(VIDEO) TURCI GAZE SPORAZUM: Nemilice granatiraju Siriju, opozicija moli Ruse za pomoć!

Podeli vest

Centar za mirenje zaraćenih strana u Siriji pomoći će da se osigura bezbednosti sirijskih opozicionih lidera i šefova lokalne administracije koji su potpisali sporazum o primirju

Lideri sirijske opozicije koji su potpisali sporazum o prekidu vatre mole Ministarstvo odbrane Rusije da ih zaštiti od militanata DAEŠ-a, rekao je ruskim novinarima načelnik ruskog Centra za mirenje neprijateljskih strana u Siriji general-potpukovnik Sergej Kuralenko.

- Oni nas mole da im osiguramo bezbednost i zaštitu od militanata iz grupe DAEŠ i drugih terorističkih organizacija koje su objavile ’lov‘ na opozicionere koje su potpisali sporazum o primirju. Mi ćemo sa svoje strane pomoći da se osigura bezbednost lidera sirijskih opozicionih formacija i šefova lokalne administracije koji su potpisali sporazum o prekidu borbenih akcija i početku mirovnog procesa“, rekao je Kuralenko.

Sporazum o primirju u Siriji postignut je 22. februara tokom konsultacija Rusije i SAD. Prekid vatre, koji ne važi za DAEŠ, Nusra front i druge terorističke organizacije, počeo je 27. februara u ponoć. Savet bezbednosti je prethodno jednoglasno usvojio rezoluciju o podršci primirju.

TURSKA OPET GRANATIRA TERITORIJU SIRIJE

Oružane snage Turske ponovo su otvorile vatru na teritoriju Sirije, saopštio je ruski Centar za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji.

„Ponovo je teritorija Sirije bila pod vatrom oružanih snaga Turske“, navedeno je u biltenu objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane Rusije.

Reuters

Turski tenkovi su iz oblasti oko naselja Akčabaglar gađali naselje Dikmetaš u provinciji Idlib u Siriji, napominje ruski centar.

U biltenu je navedeno da je u protekla 24 sata zabeleženo devet slučajeva narušavanja prekida borbenih dejstava - u provinciji Alep šest, i po jedan u Damasku, Latakiji i Deri.

Centar je, takođe, saopštio da ruska i sirijska avijacija nisu izvodile napade na sirijske oružane formacije koje su prihvatile prekid vatre.

Prema saopštenju, i dalje se vode pregovori o prekidu borbenih dejstava s liderima oružanih formacija u Siriji.

„Nastavljaju se razgovori s liderima šest oružanih formacija, razmeštenih u provincijama Damask, Homs i Dera“, naveo je Centar.

Primirju se priključilo ukupno 30 odreda „umerene“ opozicije.

Prekid vatre u Siriji na snazi je od ponoći 27. februara. Primirje ne važi za DAEŠ, Nusra front i druge organizacije koje su Ujedinjene nacije proglasile terorističkim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Гађајте и Ви њих...?! Имате с чим...?! Удри несој - не жали гранате...!! Само...умете ли да "добаците"...то је питање...?

Lala iz Banata

pre 8 godina

А који Споразум су Турци, икада у Историји својој - испоштовали...?

batabosque

pre 8 godina

Оpozicija moli Ruse za pomoć! Зар поштена опозиција није у вези са ђаволском везом америчких силеџија и турских мегданџија? Да ли су се они због тога и тако удружили? Што помоћ не траже од Амера? Што се Руси нуде за заштиту? Опет нешто смрди из те кухиње!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija