• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2016

18:50

GRČKI MEDIJI: Atina zbog izbeglica uputila protestne note Makedoniji i Srbiji!

Vesti

GRČKI MEDIJI: Atina zbog izbeglica uputila protestne note Makedoniji i Srbiji!

Podeli vest

Grčki list "Vima" danas tvrdi da je Atina uputila protestne note Makedoniji i Srbiji, u kojima ih upozorava na moguće ugrožavanje bilateralnih odnosa ukoliko te dve zemlje ne promene stav u pogledu izbegličke krize

Grčki list navodi da su protestne note upućene u petak, pri čemu je, kako tvrdi, upozorenje pre svega upućeno Skoplju, čije vlasti su poslednjih dana imale "tvrđi" stav kad je reč o propuštanju izbeglica.

"Vima" navodi i da je grčka vlada pre nekoliko dana, preko Stalnog predstavništva Grčke u EU, zatražila mišljenje Pravne službe Evropskog saveta o tome da li je nedavna odluka Austrije o ograničavanju ulazaka migranata i izbeglica legitimna po međunarodnom pravu.

Grčki list dodaje, pozivajući se na neimenovane izvore u EU, da je na Savetu stalnih predstavnika, koji je juče održan, predstavnik Pravne službe Evropskog saveta rekao da taj potez Austrije nije protivan međunarodnom pravu.

To mišljenje, koje je Pravna služba iznela usmeno, a ne pismeno, glasi da "nametanje ograničenja nije protivno međunarodnim pravu i umnogome zavisi od toga da li zemlja ima adekvatne prijemne objekte", stoji u tekstu grčkog lista.

Predstavnik Pravne službe je, takođe, rekao da je Austrija odlukom o uvođenju mera ograničenja broja migranata, kako bi dnevno primala 3.200 i najviše 80 zahteva za azil, izazvala snažnu reakciju Evropske komisije.

Makedonski mediji objavili su da Ministarstvo spoljnih poslova u Skoplju nije ni potvrdilo, ni demantovalo da je primilo protestnu notu Atine u vezi sa odnosom prema izbegličkoj krizi.

PROČITAJTE JOŠ:

DOSTA JE BILO: Grčka namerava da izbeglice vraća u Tursku!

MIGRANTI SAMO NA JEDNA VRATA: Jedini legačlni prelaz za izbeglice biće na makedonsko-grčkoj granici!

PALA RAMPA U MAKEDONIJI: 10.000 izbeglica čeka u Grčkoj, ne mogu ni prema Srbiji!

GRČKA NA IVICI HAOSA: Zapaljene bivše kasarne, namenjene izbeglicama!

CIA NAJAVLJUJE BALKANSKI RAT? Pravoslavni savez srušiće Veliku Albaniju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
U RIKVERC

pre 8 godina

Cionisti su Sirizu hteli da uvale Evropljanima? Evo im lakat. Neka upute protestnu notu Truskoj i okrenu migrante u rikverc.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija