• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.03.2016

11:08

GODIŠNJICA NESTANKA MALEZIJSKOG AVIONA Rodbina putnika MH370 podnela tužbe protiv aviokompanije, Boinga i Rols Rojsa!

Vesti

GODIŠNJICA NESTANKA MALEZIJSKOG AVIONA Rodbina putnika MH370 podnela tužbe protiv aviokompanije, Boinga i Rols Rojsa!

Podeli vest

Rodbina nekoliko desetina kineskih putnika nestalog aviona "Malezija erlajns" sa leta MH370 podnela je tužbe protiv te aviokompanije, kao i firmi "Boing" i "Rols Rojs", dan pre druge godišnjice nestanka tog aviona i isteka zakonskog roka za podnošenje tužbi



Rođaci su dokumente danas predali u kancelariji pekinškog suda nadležnog za sporove u saobraćaju, uspostavljenog specijalno za tužbe u vezi sa letom MH370, prenela je agencija AFP.

(VIDEO) MISTERIJA BOINGA MH307: Američki istražitelj tvrdi da je pronađeno krilo podmetnuto!

Avion "boing 777", koji je prevozio 239 putnika i članova posade, među kojima je bilo 153 kineska državljana, nestao je na putu od Kuala Lumpura za Peking 8. marta 2014. godine, a vlasti pretpostavljaju da se srušio u južnom delu Indijskog okeana.

MALEZIJSKI BOING NIJE PAO U OKEAN: Olupina aviona pronađena na Filipinima, možda MH370

Iako su podneli tužbe za odgovornost kompanija za smrt njihovih najbližih, mnogi rođaci veruju da su putnici i dalje živi i da ih neko drži na nepoznatoj lokaciji. Međutim, pre nekoliko meseci je na ostrvu Reunion u Indijskom okeanu pronađen deo aviona, dok su prošle nedelje na obali Mozambika isplivale možda potiču sa nestalog aviona.

SULUDA TEORIJA EKSPRETA ZA AVIJACIJU: Malezijski avion otet po Putinovom naređenju!

Međunarodno pravo predviđa da porodice žrtava avionskih nesreća imaju rok od dve godine da podnesu tužbe.

AMERIČKI ZVANIČNIK TVRDI: Deo malezijskog aviona nađen kod obala Mozambika!​

Vrednost kompenzacije koju porodice traže od "Malezija erlajnsa", proizvođača aviona "Boinga", proizvodača motora aviona "Rols Rojsa" i osiguravajućih kuća iznosi između 10 i 70 miliona juana (1,5 do 10,8 miliona dolara) po porodici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sima

pre 8 godina

Pa zar Američki stručnjak pre neki da ne reče da je Putin naredio otmicu tog aviona??? Što njega ne pitaju za informaciju?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija