• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2016

09:16

OVO NEĆE NA DOBRO! RAT IZMEĐU SEVERNE I JUŽNE KOREJE: Kim Džong ispalio balističke rakete!

Vesti

OVO NEĆE NA DOBRO! RAT IZMEĐU SEVERNE I JUŽNE KOREJE: Kim Džong ispalio balističke rakete!

Podeli vest

Severna Koreja odgovorila je danas na jednostrane sankcije Južne Koreje ispaljivanjem balističkih raketa kratkog dometa u more i poručila da će uništiti svu preostalu južnokorejsku imovinu u nekadašnjim zajedničkim projektima dve zemlje na svojoj teritoriji



Severnokorejski Komitet za mirno ujedinjenje Koreje saopštio je da će Pjongjang uništiti svu južnokorejsku imovinu u zatvorenom industrijskom postrojenju Kesong i ukinuti turistički centar na "Dajmond mauntinu".

Severna Koreja je u saopštenju, takođe, zapretila da će preduzeti niz nedefinisanih koraka kako bi nanela "smrtonosne" vojne, političke i ekonomske udare vladi Južne Koreje u cilju ubrzanja njenog "bednog umiranja".

Ta zemlja u saopštenju naziva jednostrane sankcije njenog južnog suseda "smešnim i nakaznim ponašanjem", a za predsednicu te zemlje Park Geun-Hje navodi da je "američka prostitutka", prenosi Rojters.

JUŽNA KOREJA UVODI SANKCIJE PJONGJANGU! Kažnjavaju Kim Džong Una zbog nuklearne probe!

Severna Koreja nije precizirala šta će uraditi sa južnokorejskom imovinom, ali posmatrači u Severnoj Koreji navode da bi zemlja mogla da premesti preostalu opremu za proizvodnju u Kesongu u neko drugo industrijsko područje ili je iskoristi za vojnu upotrebu dok bi južnokorejske objekte na "Dajmond mautinu" upotrebila za sopstvene turističke projekte. 

Severna Koreja juče je objavila fotografije na kojima njen lider Kim Džong-Un pozira pored male nuklerane glave, okružen vodećim nuklearnim naučnicima.

Južna Koreja je pre dva dana saopštila da će uvesti nove sankcije protiv 40 pojedinaca i 30 organizacija, većinom u Severnoj Koreji, u okviru jednostranih kaznenih mera protiv Pjongjanga zbog nedavne nuklearne probe i lansiranja raketa.

Seul je najavio novi niz sankcija nakon što je Severna Koreja zapretila nuklearnim napadima iz predostrožnosti kao odgovor na početak zajedničkih vojnih vežbi Južne Koreje i SAD, koje Pjongjang smatra probom za invaziju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija