• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.03.2016

09:59

PROCURELI DOKUMENTI ISIS-a! Otkriven identitet 22.000 ekstremista!

Vesti

PROCURELI DOKUMENTI ISIS-a! Otkriven identitet 22.000 ekstremista!

Podeli vest

Nekoliko procurelih dokumenata Islamske države sa podacima 22.000 pripadnika te organizacije iz 51 zemlje prosleđeno je britanskim bezbednosnim službama

Pomoću tih dokumenata mogli bi da budu otkriveni teroristički napadi, koji su planirani u Evropi, navodi Skaj njuz, a prenosi britanska štampa. 

Opozicioni sirijski portal "Zaman Al Vasl" objavio je deo formulara s anketom od 23 pitanja o imenu, datumu i mestu rođenja, nacionalnosti, čak i krvnoj grupi ekstremista, u koje je uvid imao Skaj Njuz. 

U formularima su istaknuti članovi Islamske države pitani da li žele da služe toj organizaciji kao bombaši samoubice, vojnici ili na neki drugi način, kao i da navedu prethodna "džihadistička iskustva".

Podaci pojedinih već poznatih istaknutih članova Islamske države se, takođe, nalaze u dokumentima, a među njima su britanski državljani Abdel Beri, Džunaid Husein i Rijad Kan.

(VIDEO) TAJNA UBIJENOG DŽIHADISTE: Objavili su njegov identitet, onda su pronašli oproštajno pismo s drugim imenom?!

"Zaman Al Vasl" tvrdi da su otkriveni lični podaci 1.736 boraca iz 40 zemalja, od koji je četvrtina iz Saudijske Arabije .

Među njima je i veliki broj državljana Tunisa, Maroka i Egipta, kao i navodno 16 britanskih državljana. 

NAJTRAŽENIJI ČOVEK NA SVETU! Ovo je intervju koji je pre napada dao za novine Islamske države!

Kada je reč o ekstremistima iz Evrope, većina njih je iz Francuske, a potom slede državljani Nemačke i Velike Britanije dok su četiri osobe iz SAD, a šest ih je iz Kanade. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
arso

pre 8 godina

Ništa ovde nije procurelo, imaju oni spisak preko interneta za svakog od nas, samo kad im zatreba, zakucaju na vrata. Stvarno trebaš da budeš diabola, da se ne zapitaš, odakle im novo oružje, nova vozila, a i mete se planski biraju, niko od đihadista ne spominje izrael, a tamane se međusobno ko nezdravi. kada bi pipnuli jevreje, Raka bi za dva dana bila izbrisana sa karte, toliko o špijunaži i udarnim vestima.

Zivko

pre 8 godina

Angazujte Japanske naucnike za sprecavanje poplava na teritoriji Srbije jer oni mogu da na bilo kom delu zemljine kugle da donesu I sprece padavine.Napred Aleksandar Vucic Srbija pobedjuje I to ce se dogoditi 24 Aprila a mnogi tajkuni I njihovi saradnici-domaci I strain ostace bez profita jer su saTadicevcima opljackali I opustosili Srbiju I izvrsili najveci GENOCID nad Srbijom srpskim narodom posle drugog svetskog rata.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija