• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2016

18:43

ŠPIJUNOV ADVOKAT: Snouden bi se vratio u SAD, ali suđenje neće biti fer!

Vesti

ŠPIJUNOV ADVOKAT: Snouden bi se vratio u SAD, ali suđenje neće biti fer!

Podeli vest

Ruski advokat Anatolij Kučerena, koji zastupa odbeglog saradnika američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvarda Snoudena, smatra da Snouden ne bi trebalo da očekuje fer suđenje u SAD, prenosi TASS

- Nemoguće je pričati o poštenom, pravednom i nepristrasnom suđenju kada svakog dana čujemo političke izjave - kazao je Kučerena, član ruskog Predsedničkog saveta za ljudska prava.

Kučerena je naveo da Snouden ne krije želju da se vrati u SAD.

- On je američki patriota. Rekao mi je više puta da mu nedostaje otadžbina i da bi voleo da se vrati- objašnjava ruski advokat.

Snouden je 2013. medijima dostavio podatke o sredstvima globalnog špijuniranja kojima raspolaže NSA u bliskoj saradnji sa Velikom Britanijom, Australijom i Kanadom.

On je u SAD optužen za kršenje Akta o špijunaži i krađu i krađu vladine imovine, a svaka od tih tačaka optužnice nosi do deset godina zatvora. 

U pokušaju da izbegne kaznu, Snouden je tražio azil u više od 20 zemalja, uključujući Rusiju koja mu je 2013. odobrila priovremeni azil. Kada je on istekao u avgustu 2014. Snouden je dobio trogodišnju dozvolu boravka u Rusiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
radaše

pre 8 godina

Ne bi mu ni sudili,pravac \"gwantanamo\".\n\n

Igor Grobar

pre 8 godina

Normalno da mu ne bi fer sudili vec bi ga pogubili odmah. Prava demokratija ne postoji nigde, to je zabluda.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija