• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2016

10:53

TURSKE VLASTI SAOPŠTILE: Jedan od napadača u Ankari je ŽENA, pripadnica Radničke partije Kurdistana!

Vesti

TURSKE VLASTI SAOPŠTILE: Jedan od napadača u Ankari je ŽENA, pripadnica Radničke partije Kurdistana!

Podeli vest

Od dvoje napadača koji su učestvovali u bombaškom napadu u Ankari, kada je život izgubilo 37 ljudi, jedna je žena i to pripadnica Radničke partije Kurdistana (PKK), saopštile su danas turske vlasti



Taj napad, koji se dogodio u centru Ankare, samo nekoliko stotina metara od zgrada turskog Ministarstva pravde i unutrašnjih poslova, drugi je bombaški napad u tom gradu u manje od mesec dana, preneo je Rojters.

Turska policija je došla do dokaza da je jedan od bombaša bila pripadnica PKK, koja se priključila toj militantnoj grupi 2013. godine.

Ona je rođena 1992. godine i potiče iz grada Karsa na istoku Turske.

(FOTO/VIDEO) PAKLENI UDAR TERORISTA: Eksplozija automobila bombe u Ankari, desetine mrtvih i ranjenih

Vlada u Ankari je saopštila da očekuje da danas zvanično bude utvrđeno koja organizacija stoji iza sinoćnjeg napada.

PKK je ranije vršio napade direktno na mete turskih bezbednosnih snaga i tvrdio da ne napada civile.



Ukoliko PKK direktno preuzme odgovornost za sinoćnji napad u Ankari, to će predstavljati veliku promenu u taktici te organizacije, čiji je rad u Turskoj zabranjen.

Broj žrtava najnovijeg bombaškog napada u turskoj prestonici Ankari porastao je danas za tri na 37, izjavio je turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu.

ERDOGAN SE SVETI! Turska bombardovala položaje Kurda u Iraku

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za sinoćnji napad, u kojem je takođe povređeno 125 osoba, ali preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička PKK ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad.

Eksplozija je ođeknula u blizini centralnog Geven parka u nedelju u 18.35 sati. Posle eksplozije čula se i pucnjava, navodi Rojters.

Prema navodima privatne NTV, eksplodirao je automobil, dok je stanica TRT izvestila da je eksplozija usledila posle sudara automobila i autobusa u kom se nalazilo oko 20 ljudi.

(VIDEO) PRELIMINARNI REZULTATI ISTRAGE: Kurdi krivi za eksploziju u Ankari?!​

Hurijet podseća da su SAD upozorile pre tri dana svoje državljane na mogući teroristički napad u Ankari.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je posle napada poručio da će borba protiv terorizma biti okončana uspehom i da će "terorizam biti bačen na kolena".

On je dodao da napadi neće oslabiti odlučnost borbe protiv terorizma i da Turska nikada neće odstupiti od prava da brani sebe i svoje građane.

- Naš narod ne treba da brine, borba protiv terorizma će se zasigurno okončati uspehom i terorizam će biti bačen na kolena - kazao je Erdogan i pozvao na nacionalno jedinstvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
turko

pre 8 godina

sve same namestaljke da bi turci usli u Siriju i Irak

Djuro

pre 8 godina

Ovo samo slijepac ne vidi da je izvedeno od strane turskih vlasti. Treba im opravdanje za napad na Siriju. Turčin je to. Sjetimo se samo poturica i markala. Na sve su spremni.

nenad 2008

pre 8 godina

MARKALE, na turski način. Nesreća velika. Ali, cilj / uništiti Kurde /, opravdava sredstvo. Izgleda, Turci ne shvataju, da ih Erdogan gura u ambis.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija