• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.03.2016

11:32

POLEMIKA NA FEJSBUKU: Bili ste Šarli i Pariz, hoćete li biti i Ankara?

Vesti

POLEMIKA NA FEJSBUKU: Bili ste Šarli i Pariz, hoćete li biti i Ankara?

Podeli vest

Na društvenoj mreži Fejsbuk jedan muškarac, koji živi u Ankari, pozvao je svet da pokaže saosećanje sa žrtvama bombaškog napada u turskoj prestonici, u kojem je poginulo 37 osoba, kao što je to činio kada su druge evropske i svetske prestonice bile meta terorističkih napada

 



"Veoma je lako pogledati terorističke napade u Londonu, Njujorku i Parizu i osetiti bol i tug zbog tih žrtava, zašto onda nije isto tako kada je u pitanju Ankara? Da li zato što jednostavno ne shvatate da Ankara nije ništa drugačija od tih gradova", upitao je Džejms Tejlor.

U svojoj objavi, koju je podelilo više od 23.000 korisnika te društvene mreže, Tejlor je uporedio napad u Ankari sa eksplodiranjem bombe ispred robne kuće Debenhams u centru Northemptona ili u centru Birmigema ili na trgu Pikadili u Londonu.

On je naveo da, suprotno od mišljenja većine, Turska nije Bliski istok i da Ankara nije ratna zona već "normalan moderan grad poput bilo koje druge evropske prestonice dok je Kizlaj njeno srce", preneo je Independent. 

"Bili šte Šarli (Ebdo), bili ste Pariz. Hoćete li biti Ankara?", upitao je Tejlor. 

 

For those who do not know Turkey, or who distance themselves from these attacks, maybe this will open your eyes.The... Posted by James Taylor on Sunday, March 13, 2016



U poslednjem bombaškom napadu u Ankari poginulo je najmanje 37 osoba, izjavio je turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu.

TURSKE VLASTI SAOPŠTILE: Jedan od napadača u Ankari je ŽENA, pripadnica Radničke partije Kurdistana!

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za sinoćnji napad, u kojem je takođe povređeno 125 osoba, a neimenovani zvaničnik je naveo da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad.

Eksplozija je ođeknula u blizini centralnog Geven parka u nedelju u 18.35 sati, a nekon eksplozije čula se i pucnjava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tt

pre 8 godina

Ne podržavam teror niti retoriku terora , pa ni Erdoganovu. Menjajte predsednika i premijera, zajedno sa ostalim inicijatorima terora i kriminala, pa će vas svet podržavati. Ovako, nismo sigurni da li je vaša vlada vas žrtvovala zbog sopstvenog interesa i javnog mnjenja.

Antifamo

pre 8 godina

A zasto vi niste mjenjali Milosevica,pa bi Kosovo bilo u Srbiji i bombardovanje se nebi desilo, ni osiromaseni uranijum.Vjerovatno se ni Juga nebi raspala.

Dragon

pre 8 godina

Pa nije Milosevic vladao Srbijom 41'..47'..69'...81'...89'...to su sve godine otvorenih oruzanih siptarskih pobuna...Kakva si budala i neznalica...ali svojstveno takvima... Za terorizam su krivi sponzori istih tih siptara..Amerika i VB...a ti nestecnici nemaju nacin kako da se brane vec samoubistvima i terorizmom...Neopravdavam..jer nemogu ali ih razumem

trtica

pre 8 godina

A zasto vi niste menjali Sranju ili balije Izmetbegovica!!!???

markom

pre 8 godina

Ovo je dobro pitanje, koje ima jednostavan odgovor. Juga je morala da se raspadne, ma koji predsednik bio. Bombardovanje je moralo da se desi. Za sva dešavanja u poslednjih nekoliko decenija pitajte naše najbliže komšije (ne mislim na bivše republike SFRJ), kao i na prekookeanske dobronamernike.Tačnije, iste te komšije pitaj zašto se sve ovo dešava u svetu. Odgovor je da nafta nema cenu. Najbolje je započeti sukobe u tamo nekim manjim zemljama i svu pažnju baciti na to, dok sa druge strane, dobronamernici uspostavljaju demokrtiju na naftnim bušotinama. Znaš, za jedno im moram odati priznanje, pažljivo planiraju, na duge staze. U srbiji nema nafte, čisto da se razumemo, ali je odlična pozicija između istoka i zapada.

gde bi on

pre 8 godina

I Milošević, kao sada Erdogan, su bili američkio faktori mira i stabilnosti u regionu. Dok je tako, oni ne mogu da se menjaju, smena je moguća samo kad gazda odluči da su završili. A narod, njega je vrlo lako usmeriti, zatob se pobrinu ibstituti za manipulaciju javnim mnjenjem.

batabosque

pre 8 godina

Овај James Taylor досад није видео жртаве у Русији, Украјини, понегде у Африци, отсечене српске главе у Босни, а сада критикује запад што не види јадне Турке јаничаре. Као да досад није знао за дупле стандарде. Мука ми је од свих њих и помало се и радујем што ће им неко коначно промeнити фејс или бук или било какаво било шта. Да ли му неко може одговорити па да му се очи још више отворе?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija