• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.03.2016

18:51

PUTIN NAPUŠTA SIRIJU: Sergej Šojgu dobio naređenje da povuče vojsku!

Vesti

PUTIN NAPUŠTA SIRIJU: Sergej Šojgu dobio naređenje da povuče vojsku!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da započne operaciju povlačenja ruskih trupa iz Sirije, piše Raša Tudej

- Postigli smo ciljeve u Siriji. Zato sam naredio povlačenje glavnog dela naše armije sa teritorije Sirije! - rekao je Putin u ponedeljak nakon sastanka sa Šojguom i ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim.

RUSIJA I AMERIKA ZAJEDNO PROTIV DŽIHADISTA! Lavrov: Spremni smo na usklađivanje akcija sa SAD u Siriji!

Kako navodi "Raša Tudej", povlačenje ruskih trupa trebalo bi da počne da se odvija u utorak. U izveštaju se navodi i da je sirijski predsednik Bašar el Asad telefonski obevešten o ovoj odluci ruskog držvanog rukovodstva i da se s njom saglasio.

Takođe, ističe se da će Rusi u Siriji zadržati i braniti bazu u Latakiji. 

Rusija će zadržati centar za kontrolu letenja na sirijskoj teritoriji kako bi pratila sprovođenje primirja, saopšteno je iz Kremlja. 

- I ruski vojnici koji ostanu u Siriji će biti angažovani na praćenju primijra, a ruske baze u Tartusu i Hmeimu u Siriji će nastaviti da rade rutinski - rekao je Putin.

PET GODINA RATOVANJA! U Siriji je hemijsko oružje korišćeno 161 put!

- Naša mornarička baza u Tartusu i vazdušna baza na aerodromu Hmeim delovaće u rutinskom režimu. One treba da budu zastićenje sa kopna, mora i iz vazduha - rekao je ruski predsednik.

Putin je Lavorvu naložio da intenziriva učešće Rusije u organizovanju mirovnog procesa u Siriji.

- Tražim od ruskog Ministarstva spoljnih poslova da intenzivira učešće Rusije u organizovanju mirovnog procesa kako bi se rešila situacija u Siriji - rekao je Putin.

Moskva je svoje vazdušne napade u Siriji započela 30. septembra prošle godine. 

Ranije je Vladimir Putin saopštio da se akcije odvijaju u potpunosti u skladu sa međunarodnim pravom i na zahtev Bašara al-Asada. 

AKO SE NASTAVI DO 2020. Rat u Sririji će koštati 1,3 biliona dolara!

Rusija je izvela napade na terorističkom organizacijom Islamska država i drugim terorističkim grupama, ciljajući kampove, komunikacione centre i naftna polja u Siriji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
makedonac

pre 8 godina

Pametan covek zavrsi posao i skalnja se sa mesta delovanja dignute glave.. Naucili su skolu iz Avganistana. Tako se to radi. Ameri sada treba objasniti svom narodu sta jos oni rade u Avganistanu i Iraku.

Rade

pre 8 godina

Sada se seli u Tursku, ima i tamo da završi neka posla !!!

Erdogan

pre 8 godina

Nije unistio Islamsku drzavu a hoce da unsisti Tursku?! Cuti bre nemoj pricat budalastine.

Todor

pre 8 godina

Ovo bi mi znacilo kada bi se,za uzvrat,npr.NATO povukao sa KiM.Ovako me ne interesuje sta Rusija radi u Siriji i koji je razlog povlacenja vojske.

Rob Roy

pre 8 godina

Izdaja klasična kao sa gadafijem.....Putine sljedeći si ti na redu ....

BR

pre 8 godina

Veleizdaja i kukavicluk. Obaranje sirijskog MIG21 govori da se neko naoruzao...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija